В разговора участват министър-председателят на служебното правителство Гълъб Донев, министърът на енергетиката Росен Христов, представители на ръководствата на „Булгаргаз“ и на „Булгартрансгаз“.

Свързани новини

29.08.2022 11:40

Търсят вариант за увеличаване на вноса на газ през Гърция на среща при Радев (На живо)

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 представители на ръководството на компаниите „Gastrade” и „Copelouzos Group“.

Сред темите на срещата са възможностите за увеличаване на количествата природен газ за България, които страната ни ще получава през Гърция чрез терминала в град Александруполис.


"България е акционер в терминала с 20 процента. Този процес е не само част от стратегическото партньорство между България и Гърция, но е и от особена значимост за икономическата стабилност на Балканите“, съобщи Румен Радев.


Той отбеляза, че газовата връзка на интерконектора с Гърция, се очаква да заработи на пълни обороти на 1 октомври.


Радев изтъкна, че е от изключителна важност за България, терминалът да заработи в указания срок.


Чуждестранните гости споделиха, че проектите са важни и за двете страни и за двата народа. Освен това чрез тях ще се гарантира и газовата диверсификация и енергийна независимост, като това се случва и с участието на България в терминала в Александруполис.




В разговора участват министър-председателят на служебното правителство Гълъб Донев, министърът на енергетиката Росен Христов, представители на ръководствата на „Булгаргаз“ и на „Булгартрансгаз“.

Президентът Радев отчете важността на завършването на газовата връзка с Гърция до 1 октомври, с оглед на задълбочаващата се енергийна криза.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.