Свързани новини

01.07.2019 14:21

Търсят 200 водачи за градския транспорт, пак ще им вдигат заплатите

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че има нови попълнения след пролетната акция по вдигане на заплатите в градския транспорт на София, все още са свободни над 200 места за водачи, съобщи кметът Фандъкова. Тя покани на преговори в Общината президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ Подкрепа Димитър Манолов. Те бяха зарадвани от новината за предстоящо поредно увеличение на заплатите в системата на софийския градски транспорт, което ще бъде между 120 и 200 лева. Предложението се очаква да влезе в СОС на следващата сесия, която е идната седмица.


Взето е решението Фандъкова заедно със зам. - кмета Дончо Барбалов да внесе преложение за подписване на тригодишно споразумение за индексиране - увеличаване всяка година на доходите на работещите в градския транспорт с по 10%.


"Целта е да осигуряваме по-добър градски транспорт, защото това е свързано с основната визия за София, а именно: по-добра среда, по-зелен град, по-чист въздух, допълни столичният кмет.


170 нови автобуса бяха пуснати в движение през последната година, очакват се до септември 13 нови трамвая и още 15 нови електробуса към досегашните 20. Общината се похвали и с напредък в условията в гаражите и депата, за което имаше досега недоволство от страна на работещите.


Според Пламен Димитров е важно да има устойчивост и предвидимост, като това трябва да са най-малко три години по примера на увеличението на доходите в образователната система. Проблемът с извънредния труд е останал, обясни Димитров. Президентът на КТ Подкрепа подчерта, че различията в заплащането в електро - и автотранспорта са преодолени. Все още обаче стои въпросът за нощния градски транспорт, който Манолов описва като разхищение и перифразира прословутата фраза на Мария-Антоанета: "едните нямат хляб, за да ядат другите пасти".


Услугата трябва да бъде предоставена на частен оператор. Докато дейността се извършва за сметка на системата на столичния градски транспорт, синдикатът ще продължава да възразява срещу това.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец