12.01.2016 15:05

Търси се нов главен архитект на София

Видян 1747 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За другата седмица е обявен конкурсът за нов главен архитект на София, тъй като Петър Диков ще остане на поста до 9 февруари. Няма да мине номерът на разградската фолклорна група Капитал, която се опита да лансира Андрей Захариев за тази важна позиция. А той е съпруг на новия министър на правосъдието Екатерина Захариева, личен архитект и приятел на олигарха Иво Прокопиев и президента Росен Плевнелиев.


Неправителствените организации сега са измислили нова формула за контрол. Над бъдещия главен архитект те искат създаването на експертен съвет, който да се състои от архитекти, журналисти, политолози и социолози. Целта им е съветът да   цензурира решенията му. Така той би имал само изпълнителна роля.


Разбира се, това няма как да стане и разградската група на Капитал - Градът Спаси София ще си останат само в социалните мрежи.


Същевременно в Министерството на околната среда и водите те вече създадоха един експертен съвет. А на НПО-тата  бяха отпуснати 2 млн. лв, за да преброят дивите кози на Витоша. Но както знаем в тази планина такива животни няма. Затова се дадоха други 700 000 лв, за да докарат диви кози от Девин и след като ги преброиха ги върнаха на мястото им. Явно се измислят подобни схеми и за източване на СО, но няма да стане.


Затова Общината очаква истински кандидати за  главен архитект. До момента няма официално обявени имена за тази позиция. Кандидатът трябва да бъде добър професионалист с достатъчен административен капацитет, тъй като ще бъде една от ключовите фигури в СО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби