Свързани новини

30.03.2016 15:40

Такситата паркират в Синя и Зелена зона без да плащат

Видян 1625 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Такситата паркират в Синя и Зелена зона в София без да плащат, алармира читател на сайта Sofia.media. Наглостта на бакшишите дразни много софиянци. Строежът на третия лъч на метрото затрудни движението в центъра на столицата - много улици са затворени, а местата за паркиране са по-малко. И нахалството на таксиметровите шофьори не стига дотук – те дори отказват да си платят, а паркират на аванта. „Не пускат смс-и, не плащат данъци“, гневят се софиянци. Недоволството им е разбираемо, защото правилата са за всички. Таксиметровите шофьори и без това ползват доста привилегии. Докато те могат да карат без колан, глобата за другите е 50 лв.


Както 19 минути вече писа, таксиметровите шофьори освен авантаджии са и доста изобретателни. Постоянно измислят нови схеми, с които да лъжат своите клиенти. Най-новият хит да ни надцакат сметката е помпа, която се управлява дистанционно през модерните смартфони.


А 66 % от софийските таксита лъжат в сметката, показа социален експеримент. За едно и също разстояние от летище София до кв. Дружба трима таксиметрови шофьори, вземат 3 различни суми. Първият – 6,18 лв., вторият – 10 лв., а третият – 4,77 лв. Общото и в трите случая е, че клиентът не получава касова бележка или точно ресто.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните