Свързани новини

07.12.2010 17:05

Таксиджии искат ”таван” в София до 1,50 лв.

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между 1 лев и 1,50 лева е разумната граница за таван на цените на такситата в София, обяви шефът на една от големите такси-компании в столицата Людмил Лазаров, цитиран от Дарик.


До Нова година парламентът трябва да приеме промените в Закона за автомобилните превози, с които се регламентира пределна цена на таксиметровите услуги. Те ще бъдат определяни от общинските съвети по места. Предвидените санкции за нарушителите са глоба в размер на 3000 лева и отнемане на лиценза за таксиметрова дейност.


От столичния общински съвет обаче обясниха, че все още не са готови с окончателно предложение за размера на пределната цена на такситата в София. Около лев е що-годе разумната и резонна цена на таксиметровата услуга, каза Лазаров.


“Услугата няма да поскъпне. И 10 лв./км да направят пределната цена, и 1 лв./км да я направят, на този етап няма как да поскъпне”, каза той в отговор на въпрос - ще вдигне ли компанията цените до тавана или ще остане на сегашната такса от 60 ст./ км.


Лазаров отхвърли и възможно картелиране при рязко поскъпване  таксиметровите превози. По думите му и сега, когато няма таван, нищо не им е пречело да се картелират. Той коментира, че потреблението е доста свито и не вижда как на този етап това може да стане. Потреблението на услугата е намаляло с 50% за последните две години, посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец