Актуализираната стратегия се простира на 17 страници и съдържа всички най-лоши практики за купуване на медиен комфорт, описвани в различни доклади след приемането на България в Европейския съюз като причина за влошаване на медийната свобода

Свързани новини

30.10.2023 09:22

Тайно разпределят 15М лв. за реклама на еврото от МинФин между „наши хора и медии”

Видян 3090 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Координационният съвет за подготовка за приемане на еврото в България прие актуализирана стратегия за комуникационна кампания за еврото. Предишният й вариант се оценяваше на 10 млн. лева. Сега не се казва колко ще струва реализацията на кампанията, но запознати твърдят, че се увеличава на 15 млн., колкото е годишният бюджет за реклама на бг туризма. Гласове попита Министерството на финансите за общия й бюджет, но вместо да отговори, то обяви конкурс с награда 20 000 лева за изработване на лого на кампанията.


Актуализираната стратегия се простира на 17 страници и съдържа всички най-лоши практики за купуване на медиен комфорт, описвани в различни доклади след приемането на България в Европейския съюз като причина за влошаване на медийната свобода.


Кампанията започне да се реализира от януари 2024 година. България е във фактическо неизпълнение на един от критериите за приемане в еврозоната – този за инфлацията, и се полагат кански усилия да избегнем неизпълнение по втори критерий – този за бюджетен дефицит в рамките на три процента спрямо брутния вътрешен продукт, информационната кампания си е чист риск да се похарчат едни милиони до средата на 2024 година, когато най-късно ще стане ясно ще приемем ли еврото през 2025 година и ако отговорът е не, останалата част от изпълнението на кампанията ще увисне.


Между другото, още през февруари – април догодина ще си знаем сами колко сме за еврозоната, и докладите през юни до голяма степен ще са формално потвърждение на вече известното.

Какво правим обаче, ако сега разхвърляме 10-15 милиона за кампания, не влезем през 2025 година и всичко спре. Ако примерно влезем в еврозоната през 2028 година, когато най-после въведем единната валута, ще се харчат ли пак още пари, но този път за опреснителна кампания, понеже тази се е оказала усилия и пари на вятъра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.11.2023 12:07

    Абе, знае ли някой кой кого оножда, Спецов-Асен или Асен-Спецов???

  • 001 Чурулик Марийкин 29.10.2023 10:57

    Модераторите на Блиц, Пик и Дневник трият като бесни, но истината е, че жълтопаветните шибеци са бесни, защото ще загубят столицата и Булгаристан тази есен !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката