- Отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук на факти и обстоятелства?

Свързани новини

01.09.2023 14:56

Тагарев към Хинков: Докладвайте ми кой от Пирогов качи във Фейсбук случката със съветника ми

Видян 2096 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият здравен министър Костадин Ангелов публикува в профила си във Фейсбук писмо на военния министър Тодор Тагарев, адресирано до настоящия министър на здравеопазването Христо Хинков, по случая с Мустафа Емин. То е с дата 31.08.2023 и е подписано лично от министъра на отбраната, коментирайки че "Министърът на отбраната си е помислил, че е министър на информацията".

Във въпросното писмо пише, че заради необходимостта от изясняване на случая с Мустафа Емин в "Пирогов" и обществения отзвук, който уронва престижа на Министерство на отбраната, Тагарев се обръща към колегата си с молба за възлагането на проверка, която да установи:

- Отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук на факти и обстоятелства?

- По какъв начин и кой е взел решение за качване на публикуваната информация от личен пост на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

- Каква проверка на фактите е извършена преди публикацията на официалния сайт на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

- Колко и кои са администраторите на страницата на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

- За резултатите от проверката, моля да бъде уведомен своевременно с оглед предприемане на последващи действия.

Писмото, което са получили в Министерството на здравеопазването от министъра на отбраната Тагарев

По-рано днес от "Пирогов" излязоха с резултати от проверката по случая "Мустафа Емин".

След тяхната вътрешна проверка е станало ясно, че дежурните медици в Спешното отделение на на болницата са спазили всички стандарти за работа и оказване на помощ на детето на Емин, съветник от "Да, България" на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Мехмед Емин е съветник на министър Тодор Тагарев от края на юни тази година

По време на проверката са били снети записи, както и обяснения от страна на медицинските специалисти, които имат отношение по случая. Проведени са срещи с всички, имащи отношение към случилото се. Резултатите показват, че дежурните са направили нужните прегледи и изследвания и са изпратили малкия пациент с препоръки вкъщи.

Документацията за детето е водена по правилата. През тези часове в детската противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 деца и е направена продължителна животоспасяваща процедура на друго дете, което е било прието с тежък хеморагичен шок.

Правилата на триажа са спазени стриктно, показва проверката. Данните от нея са предоставени на Етичната комисия на политическа партия "Да, България".

От болницата обявиха, че имат готовност да предоставят информация на всички заинтересовани при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни.

Преди дни медицинска сестра в "Пирогов" разказа, че Емин вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото.

По-късно Мустафа Емин се извини и описа случая в свой пост:

"Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в "Люлин", откъдето ги насочват към "Пирогов". Пристигнахме в "Пирогов" около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце". Това написа съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев Мустафа Емин в своя фейсбук.

"Не съм заплашвал в „Пирогов”, тази сестра не присъстваше", посочи още той в коментар по случая.

Партийна проверка ще провери нарушил ли е етичните норми Мустафа Емин. От "Да, България" обясниха, че са получили сигнал за инцидент със съпартиеца си от 28 август. От Министерството на отбраната също излязоха със позиция относно случая.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.09.2023 20:19

    помак реве за помака и мрази българите християни, тежко наследство от турското робство, когато помаци башибозуци са избивали християните по време на въстанията и войната , за жалост това е положението въпреки всички привилегии, които им се дадоха

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв