Свързани новини

14.09.2011 14:59

Тадич: Ще избухне насилие на границата с Косово

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сърбия предупреди Запада, че може да избухне насилие, ако тази седмица бъде задвижен план на Косово за разполагане на косовска полиция и гранични служители на границата й с Косово, предава Ройтерс. Предупреждението се отнася за два гранични пункта в населената със сърби част от Косово. Косовските власти искат свои собствени полицейски сили и гранични служители на границата, но малцинството сърби в северната част се противопоставят на подобен ход.
Сръбският президент Борис Тадич заяви на пресконференция във вторник, че е бил информиран за граничния план чрез дипломатически канали. Той добави, че Белград ще използва дипломация, за да му се противопостави.
През юли избухна насилие, когато специални части на косовската полиция се опитаха да поемат контрол върху гранични пунктове при спор с Белград заради износа.
Споразумение, според което НАТО осигурява служители за граничните постове изтича в петък и Косово съобщава, че ще бъде направен нов опит, координиран с полицията на ЕС и НАТО, за разполагане на полиция и гранични служители в намален състав.
Във вторник сърбите в северната част задържаха конвой германски войници на НАТО, насочил се на север към границата. Сърбите в разделения град Митровица издигнаха барикади от камъни и автобуси, тествайки решимостта на Прищина, ЕС и НАТО.


 


Снимка: бгнес



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион