Свързани новини

11.09.2009 12:38

Тадич обеща засилване на връзките с държавите от бивша Югославия

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбският президент Борис Тадич обеща да увеличи регионалните контакти, за да бъде постигнато по-добро разбирателство между държавите от бивша Югославия и да бъде преодоляна "балканизацията". Той направи това в декларация, оповестена днес от радио Б92 и цитирана от БГНЕС.


"Няма достатъчно контакти... Дори неформалните визити (в региона) допринасят за затоплянето на отношенията, за по-добър диалог и за по-добро разбирателство", заяви Тадич. Без увеличаване на връзките в региона "ние не можем да разрешим хроничните си проблеми", счита той и допълва, че "би било добре, ако политиците постоянно правят визити в заобикалящите ги страни".
По този начин Тадич отговори на бурните реакции след посещението му в Пале във вторник, където по време на войната в Босна (1992-1995) се намираше ГЩ на босненските сръбски сили. Визитата беше възприета като знак за привилегированите отношения с Република Сръбска, докато в Босна, която включва също и Хърватско-мюсюлманска федерация, продължава сериозното политическо напрежение между различните общности. Тадич определи като "балканизация" всяка тенденция "за разкъсване на общо икономическо, политическо и културно пространство". "Това разкъсване предизвиква големи проблеми, които засягат преди всичко гражданите", посочи той. "Не трябва да търсим проблема там, където той не съществува, Сърбия като страна, подписала Дейтънските мирни споразумения, уважава териториалната цялост на Босна и няма да я заплаши по никакъв начин", допълни Тадич.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни