Свързани новини

13.01.2022 10:51

СЗО: Случващото се в България е истинска трагедия

Видян 3361 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високата смъртност в България през изминалата година, свързана с пандемията от COVID-19, накара представителят на Световната здравна организация (СЗО) в страната Скендер Сила да заяви: "Това, което се случва в България в момента, е истинска трагедия".


"Във втората година на пандемията, през 2021 година са загубени повече от 23 000 човешки живота. Това е тройно повече от първата година на пандемията. България е на второ място по смъртни случаи, за съжаление толкова много животи са загубени поради липсата на доверие и комуникация. Не трябваше да позволите това да се случи, защото вече имаше висококачествени ваксини, които бяха доставени в България", допълни д-р Сила пред БНТ.


В ефира на държавната телевизия той призова българите да си поставят още по-масово ваксини: "Призовавам всички българи да се ваксинират, да използват тази възможност. Установихме, че около 12% от българското население е категорично против ваксините. Останалите са по-скоро колебаещи се, така че ние трябва да им предоставим необходимата информация". Той обясни, че бустерната доза предоставя повече от 80% намаляване на риска от хоспитализация при заразяване.


Представителят на СЗО обясни също, че в момента се работи по ново поколение ваксини. "Производители вече работят по новите ваксини, след няколко месеца може би ще имаме ново поколение ваксини. Експертите от СЗО препоръчват да се работи по ново поколение ваксини в три направления - моновалентна срещу Омикрон, поливалентна, съставена от няколко елемента и дългосрочно да се работи върху т.нар. панкоронавирусна ваксина, която ще обхваща различни щамове от различни групи коронавируси", допълни д-р Скендер Сила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 15.01.2022 14:03

    СЗО е трагедия! Както и властите по света!

  • 004 По някога анонимен, твърде често - не 13.01.2022 20:38

    Има висока смъртност 003. Бях в болница за 12 дена, но не заради ковид-мовид, а за възпаление на жлъчката от прекаляване с антибиотици.Обаче, при мен бяха животоспасяващи няма как при миокардит или Лайм да не вземаш антибиотици. На третия ден скокнах и вече носех манджа почти на цялото отделение щот манджата си я купуваш - сутринта носех по 10 топли супи в отделението, на обяд също. Та, докторите направо някои ги оставят да умрат ако нямат пари да си платят за лекарствата, щот по-скъпите илачи си ги плащаш.Трима умряха от моето отделение, от Ковид отделението всеки ден изкарваха по 2-3 трупа. Дали са от Ковид или придружаващо заболяване, Who лИ мИ тИ cAres!

  • 003 Смъртността в България не се е увеличила 13.01.2022 19:21

    ANONYMOUS BULGARIA / декември 22, 2021 Хора, които не са запознати със ситуацията относно смъртността в България, наистина вярват, че умирали много хора от ковид-19. Това е за тях, нека го проверят от официалните си източници. От 1991 год. до 2006-та е през цялото време по-висока смъртността от тази през последните 3 год. След това има спад, но още през 2015-та започва да се покачва отново. В нито една от тези години не създадоха пандемия и не спасяваха никого с инжекции, които имат експериментален статус.1 Дори, когато смъртността е била в пъти по-висока от тази през 2020 год. (0.73%), през 1993-та (1.10%), пак не се обяви дори минимална тревога. А през 2021 год. вече има и спад на смъртността (0.71%). Дори през 2019 год. имаше по-голяма смъртност 0.72%. Знаете ли, защо си мислите много хора, че има някакъв страшен вирус? Защото това е психологическа операция, която ви лъже на всяко ниво. Източник на изложените данни е: Департамента по икономически и социални въпроси на ООН

  • 002 Anonimen 13.01.2022 13:58

    Петилетки бяхме първи по смъртност в Европа преди пандемията, но това за СЗО не беше трагедия. Що ли? А щом ще има нови по готини ваксини ще изчакаме да ги производството им;). Защо Европейската здравна бави още одобрението на други ваксини.

  • 001 Циганските гени не прощават 13.01.2022 12:12

    Случващото се в България се случва навсякъде, където имам популация със скоропостижни автоимунни заболявания. Просто в бг-то % на гените от макаци е в 97% от населението, а то и без това е оскъдно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци