Свързани новини

07.12.2021 15:34

СЗО е на път да одобри руската ваксина

Видян 1218 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната здравна организация (СЗО) отлага одобрението на ваксината Sputnik V единствено поради бюрократични пречки, каза пред вестник La Nacion Кирил Дмитриев, ръководител на Руския фонд за преки инвестиции (RFIF).


Според него руската страна не вижда особени проблеми с разпознаването на лекарството, тъй като ефективността на ваксината е потвърдена от публикации в авторитетни медицински списания и реални данни от цял ​​свят.


„Руското министерство на здравеопазването поддържа тесни връзки със СЗО и разбираме, че все още има малки пречки по пътя ни, но те са от изключително бюрократичен характер“, подчерта Дмитриев.


Сега Sputnik V е одобрен от регулаторните органи в 71 държави с общо население от четири милиарда души и е вторият по големина в света по отношение на ваксинациите. Данните от двете клинични изпитвания и използването на Sputnik V в различни страни (Аржентина, Сан Марино, Сърбия, Унгария, Бахрейн, Мексико, Обединени арабски емирства, Беларус) показват, че това е една от най-безопасните и ефективни ваксини срещу SARS-CoV - 2.


„Трябва също да се отбележи, че ваксинацията със Sputnik позволява влизане в повече от 100 държави. Ваксинираните със Sputnik V могат да посетят 31 държави и няма да им бъдат искани допълнителни документи за COVID-19. И когато СЗО най-накрая одобри лекарството, броят от такива страни ще се увеличи", каза ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции (RFIF) Кирил Дмитриев.


Sputnik V, разработен от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“, с подкрепата на RFIF, получи сертификат от Министерството на здравеопазването през август 2020 г. и стана първата регистрирана ваксина срещу коронавирус в света.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.12.2021 12:06

    After inspecting new infections in Germany, researchers found that the rate of cases among fully vaccinated individuals aged 60 and over has risen from 16.9% in July to 58.9% in October. That's a 42% increase suggesting that fully vaccinated people are a major source of COVID transmission.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката