Свързани новини

26.11.2009 15:20

Свобода или смърт за СДС

Видян 2192 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Свобода или смърт! Това си предават от уста на уста седесарите преди изборите в партията този уикенд. Дилемата наистина е толкова жестока за сините. Те решават дали партията им да бъде претопена от малкия брат Костов или големия – Бойко Борисов, дали да стане сателит на ДПС или да продължи да съществува като самостоятелна бойна единица с шанс за възраждане. Всичко зависи от човека, който ще бъде избран.


Повечето от сините са настроени да имат нов лидер. Трима се борят за това доверие. Неуспелият предния път кандидат Румен Христов отново пробва силите на кръга Бисеров да бъде троянски кон на ДПС в СДС. Точно по тази причина неговите шансове не са големи.


Любен Петров има много по-големи шансове. Зад него е най-силната организация на СДС – тази в София. Кметът на софийския район Витоша е добър избор, но пребиваването му в администрацията на ГЕРБ в Столичната община е минус за него в очите на правоверните. Твърдите сини припомнят например за рекордните цени на чистенето в район Витоша. За миене на 1 декар в район Витоша при нулева инфлация тази година разходите са скочили спрямо миналата на 66 лв. срещу 25 лв. при "Новера". За хвърляне на една кофа цените са съответно 4.67 лв. срещу 2.92 лв., за ръчно метене на сняг - 16.55 срещу 4.08 лв. на декар и т.н.


Иво Цанев е новият играч в лидерската битка. Мнозина го смятат за фаворит, защото той няма скелети в гардероба. Още се помни как напусна парламента, когато голямото старо СДС започна да се цепи преди 6 години, макар някои и досега да го обвиняват за това негово решение и да го смятат за погрешно. Последният му силен ход бе спечелената следизборна битка с ДПС за синия мандат в Русе преди броени седмици. Благодарение на неговите усилия и отстояване на позиции стана възможно нещо, което мнозина смятаха за кауза пердута, особено като се има предвид, че Тройната коалиция и президентът още държат съдебната система. Мениджърският му опит е друг негов плюс за стягане на разпасаната команда в СДС.


Мартин Димитров е изправен пред втора много тежка битка за последните месеци. Той има своите шансове за победа на сините избори през уикенда с апаратни хватки. Големият му минус е предизборното оставяне на партията без държавна субсидия. Проблемът явно е в подозренията за предизборни договорки с ДСБ да вземат половината от парите, макар по закон да им се полага 1/3. Понеже става въпрос за стотици хиляди лева, това никак не е тема за подценяване. Прогнозите са, че послушникът на Командира ще направи необходимото, но едва в случай, че бъде преизбран. Въпросът е дали изборът на статуквото няма тотално да обезличи синята партия, която има сериозни проблеми с идентификацията през последната година. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв