Свързани новини

15.07.2016 09:37

Световните лидери осъдиха атентата във Франция

Видян 1965 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


 Председателят на европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази съжаление за ужасната трагедия в Ница в деня на националния празник на Франция. В свое изявление той изрази солидарност с жертвите, семействата им и с всички французи, предаде Фокус. Случилото се завари лидерите на европейските институции в Монголия, където тече 11-ата Среща на върха Азия – Европа. Те почетоха паметта на жертвите с минута мълчание.


„Франция и другите страни на ЕС трябва да разчитат на Европейската комисия за подкрепа в борбата срещу тероризма вътре или извън Европейския съюз“, пише в заявлението. „Нашата решителност остава твърда като нашата общност“, добави той.


 Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също изрази съболезнованията си.


„Трагичен парадокс е , че жертвите на нападението са хора, празнуващи свободата, равенството и братството. Ние стоим обединени със семействата на жертвите, с френския народ и с правителството в борбата срещу насилието и омразата“, заяви Туск.


 Правителството на САЩ е осъдило трагичното нападение в Ница, предаде CBS.


„От името на американския народ аз осъждам най-строго това, което изглежда, че е ужасяваща терористична атака в Ница, която уби и рани десетки невинни граждани“, заяви президентът на САЩ Барак Обама. Той добави, че администрацията на САЩ е във връзка с френските власти и е готова да предложи помощ при разследването.


Посланикът на Франция в САЩ Жерар Аро описа събитието като „терористическа атака“.


 Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън заяви, че „няма да бъдем уплашени“.


„Всеки американец стои силен в солидарността си с народа на Франция и казваме в един глас „Ние няма да бъдем уплашени. Ние няма да позволим на терористите да подкопават егалитаризма и демократическите ценности , които съставят нашия начин на живот“, заяви тя.


Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп е отложил планираното си за днес обявяване на своя вицепрезидент след нападението, пише Time.


„В светлината на ужасното нападение в Ница аз отлагам утрешната си пресконференция, свързана с моя избор за вицепрезидент“, написа Тръмп на своя личен профил в социалната мрежа „Туитър“. Той разкри, че е променил плановете си след като е научил за атаката.


„Още едно ужасно нападение. Този път в Ница, Франция. Много мъртви и ранени. Кога ще се научим? Нещата стават дори още по-лоши“, бе вторият му коментар в „Туитър“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци