Свързани новини

29.08.2020 21:45

Световният панаир на суетата няма да се състои

Видян 2476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автор: Антоанета Николова | EURACTIV BULGARIA

Организаторите на годишния форум на световния елит в Давос отмениха планираната за януари 2021 г среща с поне половин година. Решението дали и кога да се проведе Световния икономически форум ще бъде взето през зимата след преценка на епидемиологичната ситуация в света, съобщиха организаторите.

„Давос е мястото където милиардерите казват на милионерите как да живеят бедните” се пошегува един от първата категория участници на първото ми посещение на Форума. И аз се разписах на картата на малкия швейцарски зимен курорт, макар и в ролята на простосмъртен участник.

От половин век иначе обикновеното скиорско село събира в концентрат политическите и икономически елити на света, за да дават рецепти за бъдещето на човечеството и да чертаят новия световен ред. През няколкото дни на събитието на местното летище кацат средно 1500 частни самолети, близо трите хиляди участници се придружават от допълнителни лица, а капацитетът на местните хотели и околните селища е изчеран за години с предварителни резервации. Колкото по-трудно, толкова по-желано.

До Давос се стига, преминавайки няколко пропусквателни пункта, но дори и на място, ако не си участник с покана, висяща на врата за някоя от десетките инициативи и програми, съпровождащи основния Форум, свободното движение е разрешено само в един малък участък на главната улица на курорта и периферията. С две думи, ако не си вътре в нещата – нямаш работа там. Дрескодът е “задължително” спортен в унисон с околния пейзаж на швейцарските Алпи. Световни лидерки като Кристин Лагард или Ангела Меркел си носят резервен кат официални дрехи само за сцената. Ако видиш някого издокаран, значи е келнер или шофьор. Но светския дух на събитието не бива да подвежда. “Най-богатите и влиятелни хора, политически силните, както и големите мениджъри в света трябва да си говорият и обсъждат световните предизвикателства, а Давос е мястото където това се случва”, каза основателят на Форума Клаус Шваб.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни