Свързани новини

25.09.2014 10:25

Световен шампион премести Петрол в Ловеч

Видян 2771 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственикът на Литекс Гриша Ганчев превзе Петрол - веригата с най-много бензиностанции у нас от мажоритарния акционер на Корпоративната търговска банка (КТБ) Цветан Василев. Така с неочакван край приключи една война с много участници, за която 19 минути пише от старта й - на 20 декември 2009 г.


На извънредно общо събрание е сменен съставът на Надзорния съвет на Петрол, като от него са отстранени хората и фирмите, свързани с намиращия в Белград олигарх Цветан Василев. По информация на Агенция Икономика банкерът пък бе поел контрола върху дружеството миналия декември срещу дългове от 130 млн. долара на бившия изпълнителен директор Митко Събев. Той пък използваше КТБ като основен кредитор на инвестиционните програми на компанията и дъщерните й дружества като ФК Черноморец-Бургас.


От Петрол излизат Траян Кършутски, Корект Фарм и Алфа Кепитъл. Новите членове са Петрол Корект, представлявана от Николай Бориславов Гергов, създаденото през август 2014 г. дружество Петрол Асет Мениджмънт с представител 29-годишния Тодор Иванов Иванов, и Иван Алипиев Войновски. Иван Войновски управлява едно от дъщерните дружества на Петрол – БПИ, както и фирмите Ойл Енерджи Трейдинг ЕООД и СНОН ООД.


На общото събрание са били представени 73,5% от акционерите. На него те са решили още да сменят седалището и адреса на управление на Петрол от столичния булевард Черни връх в родния град на Гриша Ганчев - Ловеч. Централните офиси ще се поместят в стария и очукан едноименен хотел до прочутия покрит мост.


Промените се правят седмици, след като Гриша Ганчев влезе официално в борда на директорите на Петрол. Известно е, че 36-годишният Николай Гергов е свързан официално със собственика на Литекс чрез Българската федерация по борба. В нейната управа са и двамата. Преди това световният шампион в този спорт беше състезател на дългогодишния благодетел на борбата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог