С листовки над Хан Юнис в ивицата Газа израелската армия предупреждава жителите за предстоящи бомбардировки.

Свързани новини

06.12.2023 12:49

Светът трябва да осъди всеки опит за принудително изселване на палестинци: Кралят на Йордания

Видян 662 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С листовки над Хан Юнис в ивицата Газа израелската армия предупреждава жителите за предстоящи бомбардировки

По-рано премиерът на Катар Мохамед бин Абдулрахман ал Тани заяви, че посредничеството за прекратяване на войната в Газа продължават. В същото време Израел обяви, че се готви за продължителна и тежка втора фаза на военната операция в ивицата Газа.

Катар продължава да полага усилия за възстановяване на примирието, освобождаване на заложници и размяна на затворници, каза премиерът на Катар на пресконференция след среща на върха на Съвета за сътрудничество в Персийския залив.

"Примирията обаче не са заместител на всеобхватното прекратяване на огъня", подчерта Мохамед бин Абдулрахман ал Тани. И призова:

"Призоваваме Съвета за сигурност, особено неговите постоянни членове, да работят за прекратяване на тази варварска война и да принудят Израел да се върне на масата за преговори за постигане на справедливо решение на палестинския въпрос".

Срамно е за международната общност да позволи това отвратително престъпление да продължи близо два месеца, през които продължават систематичните и умишлени убийства на невинни, беззащитни цивилни, включително жени и деца, каза още шейх Ал Тани.

Говорител на УНИЦЕФ предупреди, че е невъзможно да се създадат така наречените безопасни зони, в които цивилните да избягат в ивицата Газа от израелските бомбардировки и че израелските власти са наясно с това.

Кралят на Йордания Абдула Втори каза днес, че светът трябва да осъди всеки опит на Израел да създаде условия за принудително изселване на палестинци на територията на опустошената от войната ивица Газа или извън нейните граници, предаде Ройтерс.

В изявление след срещата му с президента на Кипър Никос Христодулидис в Аман йорданският монарх отново призова за незабавно спиране на огъня и предупреди, че военната кампания на Израел с непрестанни бомбардировки води до "опасно влошаване на ситуацията" в Газа.

В същото време говорител на израелското правителство заяви, че Израел се готви за трудна и дълга военна операция в Газа. "Навлязохме във втората фаза и тя ще бъде мъчителна и продължителна", заяви говорителят. Израел е отворен за конструктивни предложения как да бъде облекчено положението на цивилните, но тези предложения трябва да отговарят на основната цел - унищожаването на "Хамас", подчерта говорителят.

"Уолстрийт джърнъл" написа, че Израел обмисля да наводни подземните тунели в ивицата Газа с морска вода и вече е създал голяма система от помпи.

Изданието цитира неназовани американски представители, според които по този начин съоръженията ще бъдат разрушени, а бойците на групировката ще бъдат принудени да излязат от прикритието си.

Израелските сили обаче се въздържат от наводняването на тунелите, тъй като има подозрения, че там са държани заложници, които Хамас отвлече на 7 октомври.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог