Свързани новини

20.02.2013 11:07

Светът гърми: Правителството в България я остави с колеблива икономика

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският премиер Бойко Борисов подаде оставка след бурни обществени протести в столицата и много други градове заради цената на тока, пише най-близката медия до ръководството на Европейската комисия Юрактив.


„Само часове след като заяви намерението си да продължи да бъде премиер, Борисов заяви пред българския парламент, че ще подаде оставка и че правителството като цяло ще подаде оставка по обяд“, отбелязва изданието.


„Българският министър-председател Бойко Борисов подаде оставка след бурните публични протести в столицата и няколко други града заради цената на електроенергията“, пише още Юрактив.


„Българското правителство подаде оставка след националните протести срещу високите цени на тока, като с това се присъедини към дългия списък европейски правителства, свалени от мерките за икономии“, представи Ройтерс ситуацията в България.


Асошиейтед прес посочва, че правителството на Борисов е загубило обществена подкрепа, след като страната се е озовала „в най-тежката икономическа криза за последното десетилетие“. Според агенцията средната заплата в страната е най-ниската в ЕС и възлиза на 360 евро месечно. АП допуска, че предсрочните избори могат да бъдат насрочени за април или май.


Би Би Си предлага собствен поглед върху ситуацията, като твърди, че правителството на Борисов е започнало да губи подкрепа, когато през март 2012 г. е „изоставило намерението си да построи нова ядрена централа в Белене“. Медията напомня, че премиерът на страната е „бивш бодигард на диктатора Тодор Живков“.


„Българското правителство подаде оставка, хвърляйки страната в политическа несигурност и тежко безпокойство за колебливата икономика, съобщи британският вестник Файненшъл Таймс. „Премиерът Бойко Борисов съобщи решението си пред парламента след дни на улични протести, при които се стигна до кървави сблъсъци между полиция и демонстранти пред парламента снощи. „Всяка капка кръв е срам за нас“, заяви Борисов. Сега предстоят предсрочни избори и смяна на правителството“, отбелязва изданието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.