Според британския таблоид "Дейли мейл" лицето, за което се предполага, че е отговорно за взривоопасната автомобилна катастрофа на границата между САЩ и Канада в сряда, може да е нюйоркски бизнесмен. Изданието твърди, че неназованият мъж е бил заедно със съпругата си, когато се е врязал със суперколата си Bentley на стойност 300 000 долара в пресечката за плащане на пътни такси, убивайки и двамата.

Свързани новини

23.11.2023 14:03

Суперкола Bentley разруши US граничен контролно-пропускателен пункт

Видян 769 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според британския таблоид "Дейли мейл" лицето, за което се предполага, че е отговорно за взривоопасната автомобилна катастрофа на границата между САЩ и Канада в сряда, може да е нюйоркски бизнесмен. Изданието твърди, че неназованият мъж е бил заедно със съпругата си, когато се е врязал със суперколата си Bentley на стойност 300 000 долара в пресечката за плащане на пътни такси, убивайки и двамата.

Въпросният инцидент, който първоначално породи опасения за тероризъм поради мащаба на експлозията, се е случил в 11:27 ч. местно време в сряда на пункта за събиране на такси за преминаване в САЩ на моста Рейнбоу в Ниагарския водопад. В резултат на катастрофата двамата пътници в автомобила загинаха, един граничен патрул получи леки наранявания, а четири кабинки за събиране на пътни такси бяха извадени от строя.

Точният момент на катастрофата е заснет от камерите за наблюдение по протежение на граничния пункт между САЩ и Канада. На кадрите от камерите за видеонаблюдение, които оттогава се разпространяват в социалните мрежи, се вижда как автомобилът ускорява, преди да се изстреля във въздуха, да се блъсне в контролно-пропускателния пункт и да се взриви жестоко.


Въпреки че официалното разследване на инцидента все още продължава, Daily Mail твърди, че въпросното превозно средство е Bentley Flying Spur, за което се твърди, че е принадлежало на 56-годишен бизнесмен от Ню Йорк, който е пътувал със съпругата си на пътническата седалка.  

Изданието твърди, че преди да се блъсне в граничния пункт, двойката е посетила казино за няколко "минути", уж за да смени пари.


CNN съобщи също, че мъжът зад волана на луксозния автомобил е бил от известно семейство в Гранд Айл, Ню Йорк, и може да е имал здравословен проблем, който да е допринесъл за инцидента.

Експлозивният характер на катастрофата първоначално предизвика предположения, че автомобилът може да е бил натоварен с някакъв вид експлозиви и да е бил използван при терористична атака срещу сградата на Митническия и граничен патрул.

Съобщава се обаче, че полицията не е открила никакви следи от експлозиви в автомобила, а губернаторът на Ню Йорк Катлийн Хочул отхвърли слуховете за нечиста игра, заявявайки, че се смята, че двете жертви са местни жители и че тероризмът е малко вероятен, тъй като не е имало "никакви индикации, основани на онлайн заплахи или някой да си приписва заслуги за това".

Въпреки това тя подчерта, че разследването все още продължава. "Все още няма да го нарека инцидент. Всичко, което знаем, е, че е имало ужасяващ инцидент, катастрофа, загуба на човешки живот - но към този момент: не е известна никаква терористична дейност", заяви Хочул пред репортери.

ФБР също все още не е заклеймило инцидента като терористична атака, като специален агент Матю Миралия заяви, че катастрофата може да е била "просто нещо, което се е случило".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,