Луксозната мегаяхта Nord, за която се съобщава, че е свързана с руския милиардер Алексей Мордашов, хвърля котва във водите на Хонконг на 12 октомври 2022 г.

Свързани новини

22.10.2022 07:10

Суперяхтата за 500 млн. долара на санкциониран руски олигарх напусна Хонконг и се отправи към Кейптаун

Видян 6120 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Луксозна яхта, принадлежаща на санкционирания руски олигарх Алексей Мордашов, е напуснала водите на Хонконг в четвъртък и се е насочила към южноафриканското пристанище Кейптаун, според частния сайт за проследяване MarineTraffic.

През последните седмици многоетажната платформа Nord, която се вижда на видно място в пристанището Виктория в града, предизвика критики от страна на Държавния департамент на САЩ, който постави под въпрос "прозрачността" на финансовия център и предупреди за рискове за репутацията.

Мордашов, милиардер, близък до президента Владимир Путин, беше сред редица руснаци, санкционирани от САЩ и Европейския съюз, но не и от ООН, след руската инвазия в Украйна заради връзките им с Путин.


Докато редица руски суперяхти бяха конфискувани или им беше отказано влизане в Европа и други юрисдикции, Nord беше оставен необезпокояван в Хонконг след пристигането си на 5 октомври.


 Стойността й надхвърля 500 млн. долара и пристигна за седем дни от Владивосток в руския Далечен изток през Японско и Източнокитайско море.

По-късно Морският департамент на Хонконг потвърди, че корабът Nord е отплавал от Хонконг в четвъртък, но заяви, че не може да коментира повече.


Според сайта MarineTraffic корабът се е намирал югоизточно от водите на Хонконг рано в четвъртък вечерта и се е насочил към Южнокитайско море.

Свидетел е видял, че по обяд до кораба в пристанището е застанала баржа с гориво.

Ръководителят на Хонконг Джон Лий заяви на 11 октомври, че властите на града няма да предприемат действия по отношение на едностранните санкции, наложени на Мордашов от отделни юрисдикции.

"Не можем да правим нищо, което няма правно основание", казва Ли, който е санкциониран от САЩ заради ролята си в репресиите срещу местните свободи.

Лий, който през ноември трябва да бъде домакин на международна инвестиционна среща на върха с участието на световни бизнес лидери, заяви, че управляваният от Китай град ще спазва единствено санкциите на ООН.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Средностатистическа пийпълометрична бройка 23.10.2022 03:45

    Е и аз да извадя веднъж голям късмет ! Добре че нямам супер-мега яхта за над един милиард евро, че сега да и бера ядовете и да се трежожа да не ми я "санкциониргат".

  • 002 Anonimen 22.10.2022 18:09

    Синът на шефа на антената на ФСБ в Лондон Aлександър Лебедев, Евгений сервираше руски девушки на Борис Джонсън, който от благодарност направи кагебиста лорд, Lord Lebedev of Hampton and Siberia. Сибирския лорд даже се появи един път за половин час в Дома на Лордовете. Джонсън даже го спаси от санкции каквито обаче друг член на Общността – Канада му наложи. От благодарност КГБ фамилията започна злорадо да критикува във весника си Ивнинг Стандард, Борис заради помоща за Украйна. Изпратиха му и дрон над Даунинг стрйт който го фотографира на парти с чаша вино в ръка по време на карантината. Храни кгб куче да те лае!!!

  • 001 Anonimen 22.10.2022 12:56

    А яхтата на Доронин защо не я конфискуват та принцесата на Монако да се прибере при дъртофела си? А тази на Лебедев, къде купи Ивнинг стандарт и къде спонсорира кампанията на Квазимодо Джонсън ще я конфискуват ли?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак