Свързани новини

01.11.2013 11:36

Студенти-ранобудители пред СУ

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хиляди студенти, техни преподаватели и граждани се събраха пред Софийския университет за празника на Ранобудителите. Студентският театър Алма Алтер стартира представление в двора на СУ в подкрепа на протестиращите срещу властта. Участниците носят баджове с надпис: "подкрепям ранобудните студенти", предаде Дартснюз. "Досега университетът функционираше нормално и ние сме гарант, че това ще продължи да е така", казаха пред множеството преподаватели. Те благодариха на студентите за моралната подкрепа.
Студенти от Националната художествена академия направиха жива верига между СУ и библиотеката и скандират "Честит празник". Сред недоволните се появиха и студенти-арабисти, които носят плакати на арабски език. В текста пише "Вечно ще съм благодарна на този, който ми показа буквите", съобщи репортер на Дартс нюз.

Грандиозното шествие ще мине покрай храм "Св. Александър Невски" и ще стигне до парламента. Студенти от Медицинския университет пък минаха с плакати "Оставка" по бул. "Витоша", преди да се присъединят към колегите си пред СУ. Студентски шествия "будиха" столичани с различни маршрути. Още рано сутринта младите актоьори от НАТФИЗ изписаха с телата си "Оставка" и "Затвор".
От към централния вход на патриаршеския храм вече са се събрали около 200 души, сред тях доста роми и пенсионери, които оформят контрапротест. Десетки автобуси обаче са паркирани по бул. "Македония" между едноименния площад и Руски паметник, предаде Дартс нюз.


 


снимка: Дартснюз



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева