Свързани новини

21.12.2020 13:32

Студенти излизат на протест заради прекратения договор на проф. Мирчев

Видян 1251 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група студенти излизат на протест пред сградата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" в 18,30 ч. заради решението на ректора на университета проф. Анастас Герджиков да прекрати гражданския договор на преподавателя проф. Михаил Мирчев, който води лекции в курса "Социална работа с ЕТНО групи", съобщава БНР.


"Лични познанства с проф. Мирчев нямам, нямам и контакти, но лекциите му са публични и всеки може да ги гледа, да си изгради мнение за това какво преподава и дали то наистина съдържа псевдонаучни факти", каза в предаването "Преди всички" студентът Румен Попов.


"Не става дума изобщо за личността на проф. Мирчев или за неговите лични убеждения и възгледи, това е важно да се уточни, тук става дума за прецедент, едно широко тълкувание на етичния кодекс, който може да се използва и срещу други преподаватели в бъдеще и срещу студенти заради техни акции, убеждения и или пък позоваване на някакви факти, които чути отстрани или извадени от контекст звучат неприятно в нашата политически коректна страна".


Според Румен Попов причината, поради която излизат на протест е, че етичната комисия, ректорът са взели решение под голям обществен натиск, защото случаят беше раздухан по медиите в момент, в който Софийският университет се изкачва в класации в топ 50 на университетите в Източна Европа и съответно казусът можеше да прерасне в голям скандал, който да навреди на авторитета на университета.


"Софийският университет винаги е бил водеща сила в защита на демократичните, либерални ценности, в постоянно партньорство с ромски и еврейски организации, кажете ми това какво общо има с казуса. От това си личи, че решението, което е взето е взето под натиск, за да се запази политкоректната ситуация", подчерта Румен Попов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 21.12.2020 15:07

    " Големия Обществен натиск " са шайка самозабавили се евреи и мангали за гарнитура .............

  • 002 Anonimen 21.12.2020 14:34

    Простият Борисов унищожи и образованието чрез слугинажните си калинки. СУ е на нивото на снабдяващия с дипломи и титли на неграмотсните герб-калинки ЮЗУ, благодарение на криворазбраната автономия на у-тите и техните управляващи корумпирани подлоги. Как този образ Стойчев е станал доцент и чак пък преподава на студенти в СУ като визията и поведението му са на сектант и наркоман, за професионална компетенция и дума не може да става?!

  • 001 Anonimen 21.12.2020 14:06

    Не се притеснявайте за 50-тото място, по критерий "мракобесие" СУ ще заеме първо място - уволнява неудобни, величае и утвърждава стойчовщината... това е положеението!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей