Столичният кмет Йорданка Фандъкова получи награда за цялостен принос към строителството в деня на старта на изграждането на интермодален терминал на метролиниите и нова метростанция в квартал Обеля
01/02

Свързани новини

10.10.2023 14:25

Стройнаграда за нови 144 детски градини, 24 училища, 42,5 км метро, 40 км околовръстно, 13 булеварда и 6 кръстовища на 2 нива в София

Видян 681 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова получи награда за цялостен принос към строителството в деня на старта на изграждането на интермодален терминал на метролиниите и нова метростанция в квартал Обеля. Призът е присъден за за построените при нейното управление 144 сгради на детски градини и 24 училища.



А също за метрото на София вече е 52 км, като 42,5 км от него бяха завършени в последните 14 години по времето, когато тя управлява града. В това число е повече от половината първа и изцяло втора, трета и четвърта линия на подземната железница. За които Фандъкова сама осигури и защити еврофондове пред Брюксел и получи оттам приз за най-добър и прозрачен европроект. 5,5 пъти е увеличен броят на пътниците в метрото - от 70 000 през 2009 г. днес над 380 000 души имат достъп и използват метрото всеки ден.


Изградени са 6 възлови кръстовища на две нива, а цели 39,7 км от околовръстния път на София бяха построени през последните 15 г. - над 14 км от Южната дъга на околовръстния път от бул. България до магистрала Тракия, 16,5 км от северната скоростна тангента и 8,5 км – западната дъга на околовръстния път.
Направени са 13 транспортни пробива с изграждане на нови булеварди и улици.


"Благодаря, че поощрявате хората, които градят и благодаря за високата оценка чрез тази красива статуетка, която давате на целия екип на Столичната община. Искам да благодаря и на главния архитект на София - арх. Здравко Здравков, който тази вечер също е тук с мен. Сред гостите в залата виждам и много наши партньори, с които работим от години за развитието на столицата и се надявам традицията да се надгражда към по-добро в града ни да продължи", заяви Фандъкова. Тя беше посрещната и изпратена с аплодисменти от строителите.


"Столична община е безспорен лидер в годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн с мащабните реализирани проекти, които промениха начина на живот за всички жители на града", каза Патриция Кирилова, журналист, пиар и член на Global Leaders. Заедно с двукратния носител на наградата "Икар" Симеон Владов тя бе водеща на церемонията.


Традиционната конкуренция между София и Пловдив в луксозното ново строителство вече има още едно предизвикателство - Стара Загора. Това стана ясно от церемонията на  XIII-ото издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2023 в хотел Hyatt Regency Sofia. Организатор на събитието бе международната платформа за сътрудничество Global Leaders.


В категория Малка община с принос в благоустройството спечели община Родопи и кметът й Павел Михайлов. Наградата Най-добър проект с обществено значение отличи многоетажният паркинг с хеликоптерна площадка на УМБАЛ Свети Георги ЕАД в Пловдив. Наградата бе връчена на председателя на съвета на директорите на лечебното заведение доц. д-р Иван Соколов.


Социалната кауза за тазгодишното издание на конкурса е в подкрепа на младите таланти от Националното училище за танцово изкуство – София, с партньорството на Зонта България.


Дарителска сметка на Сдружение Настоятелство на национално училище за танцово изкуство - BG71UNCR70001520888661.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева