Свързани новини

27.05.2009 17:13

Строят жилища върху блато

Видян 2631 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандален строеж върху някогашно дере, което в годините по изкуствен начин е заличено, отново предизвика недоволството на хората от най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Това е станало възможно, след като от местната управа са издали разрешителни за строеж на жилищна кооперация върху зелени площи и почва тип насипи, разбра 19`. Подписка на недоволните граждани в комплекса обходи няколко институционални нива, но без резултат. Специалистите са категорични, че при земетресение това ще бъдат първите кооперации, които ще рухнат.  


Далавера или не, коментират хората от панелките, но фактът си е факт – общината отказва да отреди друг терен, като аргументите са, че местото е частен парцел и за него са водели дела с години. Въпросното заличено блато се намира в близост до платения паркинг в „Меден рудник“, пред блок 79. ''Колкото и противоземетръсни шайби да се поставят, ще бъде без полза'', коментират разочарованите новодомци. ''Сто на сто ще вдигнат повече етажи от разрешеното, както често става'', опасяват се пропищелите граждани, които са направили допитване до компетентните сеизмолози.


Сега въпросната земя отредена за жилищна кооперация стои разкопана и колекторите на ВиК са оголени като от тях тече мръсна вода. Теренът се заблатява и се пълни с жаби,  а от териториалната дирекция в „Меден рудник“ вдигат рамене и казват, че били безсилни за момента да се справят с исканията на живущите в близките панелки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци