29.01.2012 14:52

Стрелба и арест на детски рожден ден в мол

Видян 1987 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В деня, в който бе обявено, че България е на последно място в ЕС по спазване на човешките права според ранглистата на Европейския съд, поредна непремерена полицейска акция се разигра не къде да е, а в детския клуб на най-посещавания мол в София. И то пред погледите на двеста хлапета. Освен традиционните похвати, този път, вероятно за да бъдат впечатлени децата, е използвана и стрелба, при положение, че в същото време полицията твърди, че арестуваният не е оказал никаква съпротива. Според психолози заради това изстъпление травми ще останат за цял живот на невинните свидетели в невръстна възраст, дошли просто за рожден ден на приятелче.


Съпругата на задържания Стефан Кленовски се оплака, че е била бита и обиждана от полицаи по време на ареста му. От МВР обаче заявиха, че са действали в рамките на закона и уточниха, че арестуваният е издирван с европейска заповед за арест, съобщи БНР.


Илияна Кленовска  разказа, че всичко е започнало малко след 5 часа вечерта, когато в детски парти център в столичен мол са нахлули полицаи. В момента вътре е имало близо двеста деца, а синът на Илияна и арестуваният Стефан Кленовски празнували седми рожден ден. ”Видях мъжа ми проснат, шест-седем човека бяха и го блъскаха. Малкото ми дете отиде при него, искаше да го целуне, те избутаха него, напсуваха голямото ми дете: "Махай се от тука ма", след което дойде по-големият син на моя мъж. Каза: ”Добър вечер, какво става тук?". Един от тези хора го блъсна. Той каза: "Кажете ми какво се е случва?", при което получи шамар", разказа жената.


”Напсуваха всички, набиха големия му син, набиха ме мен, блъснаха малката му дъщеря, изплашиха още сто-двеста деца, които бяха в този детски кът. Като тръгнаха, този господин Благойчев каза: "Сега друг ще те..., защото този отива в затвора".  Аз се заклевам в децата ми, че това бяха неговите думи. Мисля, че това е непристойно поведение за един полицай”, посочи още съпругата на Кленовски.


Директорът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов обясни, че Стефан Кленовски е издирван в Италия за теглене на пари от банкомати: "Категорично пак казвам не е употребявана сила. В лицето са намерени фалшиви документи за самоличност с негова снимка, но с други имена. Според мен този отзвук около случаите с полицейско насилие е наистина нормален и наистина не трябва да се допускат такива неща, но пък не бива и да се интрепретира, когато полицаите си вършат работата и залавят престъпници", заяви Валери Йоеданов.


Думата му “престъпник”, която може да се използва едва след произнасяне на съд, напомни за ареста на оправдания впоследствие бивш военен министър Николай Цонев, който също беше наречен “абсолютен престъпник” при ареста си.


Апропо, в деня на акцията от срещата на ресорните министри на Евросъюза в Копенхаген дойде новината, че България ще получи много лоши оценки за вътрешен ред и сигурност в доклада на ЕС за напредъка ни, който ще излезе в началото на февруари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби