Свързани новини

02.07.2009 17:11

Столичната община води дело срещу водача на ГЕРБ за София – област

Видян 6057 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голяма сензация поднесе тези дни реформираният в. Сега. Тя е свързана с човека от скандалната сделка за 14 милиона евро с общински парцел в жк Стрелбище: Любопитни бизнес имена има в софийските листи. Най-интересна тук е появата на бизнесмен, срещу когото Столична община официално води съдебно дело - собственика на "Сида С", цигарения бос Емил Димитров. Димитров бе замесен в аферата около придобития от Петър Драшков с фалшив подпис на Бойко Борисов общински терен за детска градина в столичния район "Триадица". Димитров прекупи терена и фирмата от Драшков и сега общината води дела за обявяване на нотариалния акт за нищожен. Самият Димитров е един от най-крупните играчи на цигарения пазар у нас, като чрез "Табак Трейдинг Партнър" и "Симеон 2" е сред най-големите дистрибутори на "Булгартабак". Според медийни публикации фирмата на Димитров "Елеонора транс" е била сред най-активните приватизатори на хотели в Слънчев бряг, придобила "Марица", "Палас" и др. Емил Димитров води листата за София област. Съвместно с разностранните си бизнес занимания той е и общински съветник в Етрополе от партия "Средна европейска класа".


Нали разбирате колко е парадоксално – кметът воюва в съда с някого, който ще го представлява в парламента. От какво би могло да бъде оправдано подобно доверие, питаме се ние.


Не е ясно, особено като се има предвид нежеланието на институциите да хвърлят светлина по въпроса. Опитахме се да разберем от прокуратурата например какъв е резултатът от назначената втора експертиза за подписа на кмета, обявен за фалшив, на базата на който бе разтрогнат договора. Доколкото може да се вярва на източници от политическите и правните кръгове, тя даже била международна.


“Не ми е познато понятие като международна експертиза и няма да коментирам повече въпроса”, каза пред 19’ наблюдаващият прокурор по делото Анна Малиганова. От цялата работа така и не се разбра има ли назначена втора експертиза и какъв е нейният резултат. Удобното измъкване заради формулировката “международна” едва ли върши работа някому.


“Общината заведе иск в Софийския градски съд срещу Сида С (б.р.фирмата на водача на листата за София – област на ГЕРБ Емил Димитров) на две основания. Първото е за “нищожност на сключения договор за продажбата на въпросния имот”. Завели сме и т.нар. иск за собственост, за да се установи, че общината е собственик на този имот, за обезпечаване на нотариалния акт по тази сделка. Сигнализирали сме и градския прокурор Кокинов, за да бъде извършена проверка на нотариуса, който е изповядал сделката – каза пред 19’ заместник – кметът по правните въпроси Юлия Ненкова и допълни – Делото е отложено за октомври. За втора експертиза на подписа на кмета нямам представа, а колегата ми, който се занимава с този случай в момента е в отпуска”.


Какво означава това ли?


Ами де юре имотът си остава на Димитров. Общината тепърва ще се бори за него. И то ще се бори срещу депутат от същата политическа сила, която владее властта в кметството.


Дали това е конфликт на интереси?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите