12.10.2015 14:45

Столичната община отделя между 8 и 10 млн. лв. за болниците

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между 8 и 10 милиона лева годишно Столичната община отделя за дофинансиране на общинските болници. Това каза кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова по време на среща с работещите в IV дентален център.
Тя уточни, че тези пари се дават за дейности, които не са поети от НЗОК и за здравните заведения в София това е много сериозна помощ. „Когато има забавяне в плащанията от Касата, благодарение на тези средства болниците успяват да се развиват“, посочи Фандъкова.



По думите й, сега се подготвя проектобюджетът на Столичната община за следващата година, но в него ще бъде заложено да се продължи с политиката за инвестиции и за подпомагане на сектора. Градоначалникът припомни, че преди няколко години, когато е бил ликвидиран здравният холдинг всички общински лечебни заведения са били в много тежко финансово състояние.
Според нея след това са предприети оздравителни мерки от ръководствата: „Някъде са много успешни, някъде има, какво да се прави, но Общината има специална целенасоченост в политиката на общинското здравеопазване“.
„Не е тайна, че в София е най-доброто здравеопазване, като от общинските, държавните, университетските и частните болници. Най-добрите лекари са тук“, допълни Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.