Свързани новини

17.10.2013 15:00

Столична улица пропищя от имигрантите

Видян 2205 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като преди ден 19 минути писа как пространството зад столичната джамия се е превърнало в сборен пункт на нелегалните имигранти от арабския свят, в редакцията отново получихме сигнал за фрапиращи случаи на една от улиците точно в този район.


Ако кварталите до лагерите като Овча Купел и Враждебна събират сирийските бежанци, явно центърът се е превърнал в привлекателно място за една група нелегали.


Десетки търговци на ул. Екзарх Йосиф пропищяха от новите "гости", които връхлитат страната ни от няколко месеца насам.


Един от най-показателните случаи е станал само преди седмица в малко магазинче на една от пресечките на Екзарх Йосиф - Княз Борис.


На 8 октомври около 16,00 часа в магазина влязъл млад палестинец, който поискал да си купи кутия цигари, а след това отказал да ги плати, под предтекст, че вече бил дал на продавача 20 лв.


" Той не за първи път идва и си позволява подобни волности," разказва потърпевшият.


"Дойде тук, нареди се на опашката и когато дойде неговия ред, поиска цигари, обърнах се да му дам кутия, но той излъга пред цялата опашка , че ми бил дал 20 лв. И ресто чакал. Естествено, не му дадох нищо. Започна да става агресивен и отказа да напусне магазина, докато не си получи цигарите. Сбихме се. Обадих се на тел. 112, но те дойдоха едва след няколко часа. Задържаха го за разпит, но на следващия ден отново го видях да се разхожда по улицата. И не е притеснявал само мен, но хората ги е страх да говорят. Цялата улица сме вдигнали ръце от него," разказва възмутеният продавач.


От същия човек се оплакаха и продавачки в магазин за дрехи втора употреба на същата улица, които разказаха как палестинецът искал дрехи на промоционални цени без обоснователна причина за това.


"112 не ни приемат насериозно, когато им се обадим. И случаи на кражби сме имали. Но вече сами ги залавяме и няма смисъл да викаме полиция. Взимаме си откраднатото и ги пускаме," заяви една от продавачките в магазина.


Само преди няколко седмици пък жена била нападната, пребита и ограбена от групичка араби на ул .Пиротска в района на малкия ЦУМ. Преди два дни от СДВР съобщиха за масов бой между алжирци и врачани в сърцето на София.


"Все едно сме в Турция или в някоя държава от Третия свят. Тук българска реч е трудно да чуете. Возят се по автобусите гратис и когато контролата ги пита за карти и билети, вдигат рамене," разказа възрастен мъж пред Централните софийските Хали, където всеки ден около 17,00 часа следобед районът събира големи групи нелегали на едно място.


По последни данни бежанците на българска територия вече наброяват 6503 души, като по анализи на Фронтекс те може да достигнат до 30 000 души до края на годината. Над 45% всъщност не са никакви бежанци, а са нелегални имигранти.


"Капацитетът на центровете е запълнен," не един път алармира столичният кмет Йорданка Фандъкова .


Нашествениците обаче не секват, а с увеличаване на броят им започнаха и първите по-сериозни сблъсъци в столицата.


През вчерашния ден стана ясно, че Франция е готова да поеме само 500 бежанци. Остава въпросът - по-хуманно настроени ли се оказахме ние българите, или по-глупави?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката