Свързани новини

29.11.2011 13:40

Столична община помага на бездомните в студените зимни месеци

Видян 2344 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Kметът на Столична община Йорданка Фандъкова подписa договор по проект „Социална кухня”, с който се предоставя топъл обяд на 600 социално слаби хора и семейства в пет пункта на територията на София, съобщи агенция Фокус. Столична община развива непрекъснато своите програми за подкрепа на хора в нужда, подчерта Фандъкова. Всички се готвим за зимата – всеки според своите отговорности. Готвят се семействата, готвят се институциите, готвим се да посрещнем снега и фирмите трябва да реагират адекватно и да бъдат подготвени за снега. Но не трябва да забравяме, че десетки, а даже и стотици наши съграждани, са в нуждаещо се положение, имат нужда от помощ много повече от всички нас. Затова и нашата грижа е насочена към тях, каза Фандъкова.
От 1 януари по проект на Фондация „Мисия без граници” ще бъдат разкрити две мобилни трапезарии за осигуряване на 100 порции безплатна храна. Тези трапезарии ще бъдат обособени на Централна гара и на гара Подуяне.
За съжаление, зимният период е много тежък за бездомните хора, които можем да срещнем по улиците на София, които отказват доста често да бъдат насочени към социални заведения. Но, за сметка, на това пък ние имаме грижата, особено в студените зимни месеци, да ги прибираме. Досега имахме 30 места в дома за настаняване към Министерство на вътрешните работи в „Дружба”, чиято дейност се финансира от Столичната община. Тази година за първи път Общинският съвет гласува на последната си сесия разкриването на Център за кризисно настаняване на бездомни лица с бюджет 30 000 лева годишно, с който всъщност удвоихме местата за временно настаняване на бездомни. По тази програма се осигурява топла вечеря и нощувка, след което, разбира се, социалните работници трябва да предприемат съответните действия с тези хора. Като добавя и социалния патронаж, който целогодишно осигурява храна за 1700 хора и семейства, това означава, че около 4000 наши съграждани в нужда ще получават специални грижи през зимния период. Част от тази грижа е проектът „Социална кухня”, , каза още Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за