Цените на френските замъци са се понижили, тъй като кризата на пазара на недвижими имоти продължава да го засяга, съобщи Le Figaro.

Свързани новини

22.07.2023 07:12

Стойността на френските замъци се срива: Le Figaro

Видян 1707 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цените на френските замъци са се понижили, тъй като кризата на пазара на недвижими имоти продължава да го засяга, съобщи Le Figaro.

През последната година стойността на замъците е намаляла с 20-25%, докато стойността на традиционните жилищни имоти е спаднала с 5-10%, посочва изданието.

Франция е изправена пред криза в сектора на недвижимите имоти, като продажбите са намалели с около 15 % в сравнение с миналата година. Строителството на жилища е спаднало до нива, невиждани от 2010 г. насам, тъй като купувачите се сблъскват с непосилни ипотечни разходи, твърдят експерти от бранша.

Въпреки престижа си, френските замъци, които наброяват около 40 000 души, не са имунизирани срещу сътресенията, казва изданието.


Някои собственици смятат, че подобно на имотите, разположени на брега на морето, или на изключителните имоти в града, замъците ще последват инфлационната тенденция. Така се забравя, че пазарът на замъци е по-малко ликвиден", обяснява Оливие дьо Шабо-Трамекур, президент на Groupe Mercure.

Неговата компания е продала повече от 100 шата през 2022 г. на средна цена от 880 000 евро (около 990 000 долара). Понастоящем се продават едва 3% от всички френски шата, според изданието.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 чааве от Сухата река 23.07.2023 11:47

    Сега му е времето братя РОМИ, да заживеем като французи !!!

  • 001 Anonimen 22.07.2023 22:40

    страшна мъка е налегнала някои журналисти, замъците им поевтиняват, сриват ни електроенергията, планират да съсипват децата ни с нови бизумни педофилски закони, но основният кахър е за френските замъци , тоалетчетата на кейт, на меган и хари финансовите проблеми-скапана жълта преса

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец