Свързани новини

09.01.2019 10:11

Стоянов срещу Попов: Чиновник съм, ама с достойнство! А вие?

Видян 1153 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"От БСП предлагат да се спре процедурата? Каква е алтернативата тогава? Да се върнем 10 години назад ли? В такъв случай кога ще се модернизира българската авиация? След 100 години ли? Вижте, трябва да подкрепим това, което се предлага, защото нищо от процедурата не е изпуснато. Всичко е извършено по регламентите, затова ще подкрепим проекта за инвестиционния разход, който бе приет от Народното събрание. Имаме определена рамка. Остава да се намери оптималното решение и когато правителството реши, че боеспособността е финансово обезпечена, ще влезе в парламентът и той ще каже да или не. Няма как политиците да се откажат от своите отговорности".


Това заяви бившият шеф на ВВС и настоящ депутат от ГЕРБ ген. Константин Попов на извънредна пресконференция днес, след като стана ясно, че БСП няма да подкрепи решението на правителството за избор на нов боен самолет с мотива, че управляващите нарушават Конституцията.


"Трябва да се отдаде значимото на правителството, като застават зад модернизацията на българската армия. Това, което предлага правителството, е прекрасно. Разбира се, всеки самолет има своите добри и слаби страни, но Ф-16 е един прекрасен самолет и ако изберем именно него и ратифицираме договора, България ще има най-модерния самолет в Източна Европа'', заяви ген. Попов.


Изявлението му предизвика коментара на Димитър Стоянов, главен секретар на президента Радев.


Ето пълният текст на Димитър Стоянов, публикуван във Фейсбук


"Време е за отговор ... и опровергаване на лъжите!


Спомняте ли си приятели една друга пресконференция от 25.06.2017г. когато г-н Попов поиска да се създаде парламентарна комисия, защото Народното събрание не можело да стои на страна и да не контролира харченето на толкова голям финансов ресурс? Чест прави на г-н Попов, че поиска такава комисия, която да провери и неговите действия като участник (все пак е бил началник на отбраната) в процесите на създаване на "непрозрачната процедура", както казва г-н Цветанов!


А сега как парламентът, г-да депутати, ще контролира харченето на безграничен ресурс или в този случай комисия не е необходима защото е "правилния избор" както се изразихте?


Нали подкрепяте отпадането на изискването за финансова рамка (1.5 млрд.лв. без ДДС) от задължителните условия от Актуализирания проект за инвестиционен разход ..


Ами ако финансовата рамка беше 2.2 млрд. лв. в началото на конкурса дали Франция или Германия нямаше да ни предложат нови самолети Rafale или Eurofighter? Това не е ли промяна на условията в хода на конкурса? Поставени ли са всички кандидати в равнопоставено положение? А да, "светла" е тази процедура, толкова светла, че чак блести ...


Иначе са ербап (уф, не можах да разясня думата лобист какво означа) - нямало записано никъде в Актуализирания проект конкурсно начало..


Я да видим какво пише в точка 3 на Пътната карта - Окончателен анализ и ранжиране на предложенията? Това какво е? А да, това е политическо ранжиране! А къде пише, че след приемане на протокола с резултатите, решение трябва да се вземем в Народното събрание т.е. да се вземе колективно безотговорно решение? Няма такова нещо, в НС се внася готов договор за ратификация. Изборът на самолет е отговорност на министър-председателя!


Ами в искането за оферти какво е записано г-да със светлата "процедура"? Там е записано какви са критериите за оценка, как и по каква методика ще се оценяват и как ще се класират офертите. А сега вие как ги класирахте? А да, стратегическото партньорство! А вие как го измерихте български данъкоплатци, това стратегическо партньорство?


Въпроси на които Цветанов няма да отговори и ясно защо. А г-н генерала от резерва и той ли? Да, зная вашето мнение, чиновник съм, ама с чест и достойнство! И се гордея със себе си! А вие?


(to be continued)"


 Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ген. Манев 30.06.2019 14:08

    По-кротко Стоянов, те сигурно знаят заигравката ни с австрийския граф лобист. Добре е, че журналистите са нефелни и ни щадят.

  • 001 ген. Манев 30.06.2019 14:08

    По-кротко Стоянов, те сигурно знаят заигравката ни с австрийския граф лобист. Добре е, че журналистите са нефелни и ни щадят.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец