Свързани новини

21.05.2021 16:06

Стефан Янев се срещна с министъра на външните работи на Португалската република

Видян 1379 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър–председателят Стефан Янев проведе среща с министъра на външните работи на Португалската република Аугущо Сантуш Силва и еврокомисаря по съседство и разширяване Оливер Вархеи.


Основна тема на срещата бе европейската перспектива на страните от Западните Балкани в контекста на процеса по разширяване на Европейския съюз. Фокус на дискусията бяха предизвикателствата пред присъединяването на Република Северна Македония и възможностите за подобряване на диалога с Република България.


С оглед на европейското председателство на Португалия от страна на гостите беше изразена готовност за посредничество при преговорите по спорните въпроси между двете държави.


Министър-председателят Стефан Янев потвърди българската позиция по отношение на европейската перспектива на Република Северна Македония, като обърна внимание, че до момента не може да се очертае положителна тенденция по отношение на преодоляването на ключовите противоречия. Янев подчерта необходимостта спорните въпроси да бъдат решени, тъй като темата е изключително чувствителна и националнозначима.


Министърът на външните работи на Република България Светлан Стоев от своя страна заяви, че има воля за преодоляване на различията, но този подход следва да бъде реципрочен, като акцентира върху ключовото значение на реалните практически стъпки в двустранните отношения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,