Свързани новини

18.05.2011 17:43

Старите брички аут от центъра

Видян 2670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две години остават, докато спрат от движение старите автомобили в столицата. Това е най-ранният срок, в който може да бъде осъществена тази идея, заяви заместник-кметът Любомир Христов.

Забраната за влизането в центъра на София на автомобили, които не отговарят на екологичните изисквания не е единствената санкция за собствениците им, която предвиждат от общината. Христов заяви, че се мисли и за данъчни стимули за притежателите им. От друга страна има идея, за тези, чиито автомобили не замърсяват околната страна да бъдат финансово облекчени.

Заместник-кметът посочи, че преди въвеждането на каквито и да е забрани трябва да бъдат изградени алтернативите за придвижване извън центъра на града, както и да се изгради метрото и да се построят паркинги.

Христов посочи също, че трябва да се спре практиката за фиктивни технически прегледи.

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи презентация с основните планове на общината за развитието на града. Председателят на общинският съвет Андрей Иванов посочи, че за четирите години е подобрена общинската икономика, като тази година печалбата на общинските дружества е 19 млн. лв. Иванов допълни, че срещу всеки един лев от данъците на софиянци тази година в бюджета е осигурен и по един лев европейско финансиране. По думите на кмета на София едно от най-големите предизвикателства в краткосрочен план е изграждането на електронната община.

Заместник-кметът на София Ирина Савина посочи, че през следващата година общината може да обяви конкурси за публично-частно партньорство за изграждането на осем малки ВЕЦ-ове по водоснабдителната мрежа на града.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци