Свързани новини

27.01.2010 12:49

Станишев: Промените в кабинета са резултат от фиаското

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промените в кабинета са принудителни и са резултат на първото голямо фиаско на България и на министър-председателя, заяви председателят на ПГ на КБ и лидер на БСП Сергей Станишев в пленарна зала на Народното събрание при обсъждането на новите кандидатури за министри, предаде БГНЕС.


Тези промени не отговарят на реалните нужди, каза Станишев. Според него промените трябва да се концентрират в сферите на икономическата политика и финансите. Икономическата криза се задълбочава, заради липсата на ясна антикризисна политика, допълни той. По думите на Станишев по света излизат от кризата, а тя се задълбочава при нас. Държавата трябва да остави функциониращи основните социални системи – здравеопазване и социална политика, заяви председателят на ПГ на КБ. Средствата за политика срещу безработица намаляват три пъти. Освен това се закриват болници отново с фискални мотиви. По думите на Станишев персоналните промени са функция на политиката, която се води. Бих очаквал министър-председателят да предложи много по-широк кръг от тях, каза той. Тези промени, освен принудителни, са ПР ход, за да отвлекат вниманието, заяви още Станишев. Коалиция за България няма да ги подкрепи.
Премиерът Борисов отговори, че е очаквал друго изказване – по-колегиално и по-искрено. Знам, че няма да подкрепите промените, каза той. Мога много дълго да ви отговарям. Но промените в кабинета са следствие дадена оставка и аз съм обяснил защо – заради този комплот, който вие направихте. Румяна Желева е сменена, защото не се представи добре, но аз от вас не съм чул защо през годините вие сменихте вашите министри, каза още Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец