Свързани новини

15.04.2013 10:52

Станишев: Поклон пред Варна

Видян 1146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поклон пред Варна - градът, който първи се надигна с искане за промяна. Промяната обаче не е приключила. Тя трябва да се реализира на параламнтарните избори. С тези думи председателят на БСП Сергей Станишев се обърна към хилядите варненци в препълнения Фестивален център, които дойдоха на откриването на кампанията на Коалиция за България в морския град вчера.


Лидерът на социалистите представи бъдещия премиер на България Пламен Орешарски. Станишев изтъкна, че Орешарски е олицетворение на стабилност, предсказуемост, на социална ангажираност към хората и на икономически растеж.
В речта си Станишев обърна специално внимание на трагичната ситуация, до която ГЕРБ докара България. „Виждал съм хора без надежда, но никога не съм виждал толкова натрупано отчаяние у хората. До там ни докара бездарното и арогантно управление на Борисов, което съсипа всичко”, категоричен беше Станишев. Той подчерта, че е погазена самата демокрация. „Кога за последните 23 години българите са живели в страх какво ще им поднесе утрешния ден?”, попита риторично председателят на БСП. Той напомни, че за три години и половина ГЕРБ унищожиха 400 000 работни места, опоскаха фискалния резерв, а Борисов обяви, че пенсионерите били виновни и те били изяли резерва. „Никога политик не се е отнасял така цинично към българските граждани”, възмути се Станишев. Той попита варненци дали живеят по- добре сега, след 3 години управление на ГЕРБ и получи оглушителният им отговор -  НЕ! Лидерът на социалистите посочи, че има и хора, които живеят по – добре и напомни за апартаментите на Цветанов, за злоупотребите на Мирослав Найденов. Станишев изтъкна, че Бойко Борисов е най- скъпият министър-председател, който пътува със самолет до Пловдив и с хеликоптер до Годеч. „БСП отива на изборите с кауза – да изметем тази разбойническа шайка от властта”, каза лидерът на БСП.
„Предстои ни упорита работа, за да можем да върнем доверието на тази част от българските граждани, които са изгубили доверие в когото и да е”, каза Пламен Орешарски. Той подчерта големият принос на ГЕРБ за обезверяването на хората. „С агресивната пропаганда и силов натиск те застрашиха устоите на самото гражданско общество. Хаосът в икономическата политика засили стопанската рецесия, загубихме работни места и доходи, бедността се задълбочи”, напомни бъдещият премиер. По думите му предстои да избираме между тази негативна тенденция и пътя на промяната. „Промяната трябва да бъде насочена към нормализиране на държавността, възстановяване на стопанската активност и повече солидарност в обществото”,  каза Орешарски. Той сподели впечатленията си от коментара на един български политолог за диктатурата на кабинета Борисов и призива хората да гласуват така, че изборите на 12 май да бъдат поредните, а не последните. „За Варна регионалните цели означават да върнем статута й на най- доброто място за живеене в България” , каза Орешарски и благодари за топлия прием на варненци.
 „Искам да поздравя Сергей за неговото смело решение, дано не се огъне и така да продължи напред”, каза Нешка Робева по повод категоричната подкрепа на лидера на БСП за Пламен Орешарски като бъдещ премиер.
„Вашето присъствие ми дава увереност, че съм направила правилния избор да бъда част от гражданската квота на БСП. Това е най- социалната партия, която може да направи нашия живот по- добър”, каза д-р Анелия Клисарова от гражданската квота на Коалиция за България.
„Нашият ангажимент е едно национално отговорно правителство”, изтъкна вторият в листата на Коалиция за България Красимир Янков и подчерта, че е важно програмата на БСП да стигне до максимален брой хора.
 „От тук тръгна промяната в България. Сигурен съм, че тази промяна ще завърши не само с успех за Варна, но и за страната ни”, каза Борислав Гуцанов, трети в листата на Коалиция за България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.