Свързани новини

16.03.2012 12:17

Станишев обсъжда с високопоставени европейски лидери възраждането на Европа

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев заедно с други високопоставени европейски политически лидери се събират в Париж за ключова конференция преди президентските избори във Франция. Пред повече от 1000 участници Сергей Станишев ще представи своето виждане по основната тема на форума: „Възраждане за Европа. Общата прогресивна визия”. 
Интересът към събитието се засилва и от факта, че за първи път от началото на предизборната си кампания, кандидатът за президент на Френската социалистическа партия Франсоа Оланд ще говори по темата Европа. За да подкрепят Оланд, в Париж се събират президентът на ПЕС Сергей Станишев, генералният секретар на Френската социалистическа партия Мартин Обри, лидерът на Демократическата партия (Италия) Пиер Луиджи Берсани, министър-председателят на Белгия Елио Ди Рупо, председателят на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел, председателят на ЕП Мартин Шулц и председателят на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода. Конференцията ще се проведе на 17 март 2012 г. (събота) на адрес: 110 Rue Amelot 75011, Париж. Форумът се организира от Фондацията за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС), Фондация Жан Жорес, Фондация „Italianieuropei” и Фондация „Фридрих Еберт”. Целта на конференцията е да допринесе за успеха на левите социалистически и социалдемократически сили в Европа, с оглед на предстоящите избори във Франция, Италия, Германия. Цел е и създаването на нов политически, икономически, социален, екологичен и динамичен Европейски съюз. Европейската левица има амбицията да предложи значими и конкретни мерки за промяна, както и да се обедини около обща прогресивна визия за Европа.
Ден преди форума, на 16 март 2012г. (петък) президентът на ПЕС Сергей Станишев ще се срещне с председателя на белгийските социалисти Тиери Жие и с председателя на Фондацията за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС)  и бивш министър-председател на Италия Масимо Д`алема. Станишев ще участва и в работна вечеря на лидерите от левицата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към