Свързани новини

15.01.2015 13:01

Станишев: Новите правила за Пакта за стабилност и растеж - победа за социалистите

Видян 1056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вече 6 години от самото начало на кризата  ПЕС се противопоставя на строгите финансови икономии, водещи единствено до стагнация. Ние призовавахме за гъвкавост в Пакта за стабилност и растеж, както и за засилване на инвестициите". 


Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев, след като стана ясно, че Европейската комисия обяви нoвите правила за гъвкавост от Пакта за стабилност и растеж, както и законодателната инициатива за създаване на Европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ). Според тях вноските на държавите-членки към Фонда няма да бъдат отчитани като дефицит на бюджетите им.


Станишев се срещна с комисаря по икономика, финанси и данъчна политика Пиер Московици в Страсбург. Той го поздрави, като основен отговарящ за ресора, както и останалите комисари-социалисти, които по думите му са доказали своя капацитет да отстояват левите приоритети. 


"Най-накрая виждаме истинска промяна в политиката на Комисията. Това е ясен знак, че влиянието на нашето политическо семейство се разраства. Новият финансов инструмент ще бъде реално средство за възобновяване на растежа и стимулиране на инвестициите".


"Новите правила дават възможност Европейският фонд за стратегически инвестиции да бъде засилен с много повече ресурси. Държавите-членки трябва да се възползват от тази свобода на действие, за да увеличат инвестициите в нови проекти. Съюзът отново ще заеме ролята си на двигател на европейската реална икономика“, каза Станишев.


В заключение лидерът на ПЕС подчерта, че за излизане от кризата са нужни редица реформи, и че настоящите са само първа крачка в тази насока.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което