Свързани новини

26.05.2014 17:04

Станишев: Ние ще предложим еврокомисар

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Управляващото мнозинство ще предложи кандидат за български еврокомисар въпреки резултатите от евроизборите. Ще се търси възможно най-добра кандидатура за страната ни", заяви  Сергей Станишев пред кореспондента на БНР в Брюксел. Той отказа да назове конкретно име с мотива, че е твърде рано.


"Най-важното е да се излъчи кандидат, който ще бъде успешен за България, защото не е въпрос само на мнозинство", добави Станишев и припомни случая през 2009 г., когато най-голямата партия изпрати еврокомисар без да се консултира с останалите политически сили. „Смятам, че качествата на кандидата, авторитетът в Брюксел, подкрепата от страна на Европейския парламент - това са основните критерии, за да получим добър портфейл, който да направи България по-важна чрез своя еврокомисар", каза Станишев.


Въпреки победата на ЕНП Станишев не изключва възможността социалистическият кандидат Мартин Шулц да продължи да търси път към председателския пост в Европейската комисия.


На пресконференция на ПЕС в Брюксел той коментира, че големият губещ на евроизборите е ЕНП. Станишев се аргументира, че партията е загубила около 20 на сто от подкрепата си, което се дължало на лошото й управление през последните пет години, докато оглавяваше ЕК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.