Свързани новини

28.06.2013 11:06

Станишев мобилизира европейските лидери от левицата в отстояването на младежката гаранция

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горд съм от високата степен на координация, дисциплината и мобилизацията на партиите-членки на ПЕС по отношение на младежката заетост. Благодарение на лидерите от нашето политическо семейство борбата срещу безработицата при младите хора, се превърна в европейски приоритет. Убеден съм, че ще продължим политическата си битка и тежките последици от  дясната политика, ще бъдат преодолени. Това заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев в Брюксел.


Той събра лидерите на левицата в белгийската столица на подготвителна среща преди заседанието на Европейския съвет, за да обсъдят общите действия в подкрепа на борбата с младежката безработица в Европа. Лидерите призоваха за предприемането на конкретни действия, с които тази мярка да бъде приложена на национално ниво, а също така и за допълнително финансиране, с което да се разшири обхвата на младежката гаранция. Силната си позиция прогресивните лидери в Европа изразиха, след като Съветът на ПЕС , който се проведе в София, настоя да се ускорят дейностите по прилагането на младежката гаранция.  В срещата взе участие и премиерът на България Пламен Орешарски.  
Сергей Станишев оцени високо приноса на председателя на ЕП Мартин Шулц и на  ирландския вицепремиер Еймън Гилмор за постигането на компромис по отношение на европейския бюджет. Шулц и Гилмор участваха в подготвителната среща на ПЕС, за да запознаят лидерите с последното развитие по темата. По- рано днес в свое интервю Мартин Шулц подчерта, че е важно да се разпределят повече средства и да се предприемат допълнителни мерки за намаляване на безработицата сред младите хора в Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец