Свързани новини

17.04.2013 10:38

Станишев: Имаме готов цял министерски съвет като личности и качества в листите

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес само ние можем да свалим ГЕРБ от власт и можем да дадем ново начало - ние, заедно с всички почтени български граждани. Искам ние и нашата партия, която не се страхува да се бори за кауза, да свалим тези разбойници и да ги изметем веднъж завинаги. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в препълнената зала 3 на НДК в София вчера.


Той представи кандидатите за народни представители на Коалиция за България в 25-МИР София-град. „Имаме цял готов министерски съвет като личности  и качества”, отбеляза Станишев по повод листите на левицата. Той изтъкна колко е важно в предстоящите дни кандидатите на Коалиция за България за депутати да стигнат до максимален брой хора и да кажат каква промяна иска да направи левицата. „След като изметем арогантната крадлива шайка от властта, да направим така, че да започнем да връщаме самочувствието, достойнство и перспективата на хората. Да се чувстваме горди, че сме българи”, добави Станишев.
Той сподели, че когато след многото работни ангажименти се връща късно вечер у дома и вижда дъщеря си вече заспала, се пита дали си заслужава, дали трябва да продължава. Лидерът на БСП напомни как се говори, че всички са маскари и как един бивш премиер, чийто символ на управлението станаха хората-факли, се държи все едно е бащицата на народа и се хвали, че подписва автографи. „Демонстрира такъв цинизъм и наглост, а има хора, които пак казват, че бил народняк. За тази народнящина сметката я плащаме всички ние, гражданите”, каза Станишев и добави категорично – „Нямам право да не участвам в тази битка”.
Лидерът на БСП изтъкна, че след 4 години мракобесие, тотална некомпетентност, монополизация на власт и икономика, така повече не може да се живее. Станишев подчерта, че в действителност ГЕРБ не са ПП (политическа партия), а ОПГ (организирана престъпна група). „Събудете се! Стига сме живели в лъжа!”, призова лидерът на БСП и попита - може ли България да си позволи още 4 години експерименти, полицейщина, подслушване, мачкане, дискредитиране, гавра с пенсионери, майки, безработни, хора с увреждания.
„Имаме кауза на тези избори - това е нашата сила. Искам да почувствам тази кауза във всеки един от нас. Тази кауза не е властта. Искаме да върнем България на хората”, каза Станишев. Той напомни, че е предложил Пламен Орешарски за премиер, защото България се нуждае от почтеност, от стъпване здраво на земята, икономиката да тръгне, да има социална справедливост, работни места. „България се нуждае от правителство, което ще управлява с ума и таланта на цялата нация”, изтъкна лидерът на социалистите. По думите ми след кампанията левицата ще трябва да носи кръста на едно управление при разорена държава и огромен гняв, натрупан у хората. „Няма кой друг освен нас да изпълни тази мисия”, категоричен беше Станишев. Той изтъкна, че 70% от българите са против ГЕРБ – защото им е писнало, защото не може да се диша свободно и да се работи почтено.
„Хората в листата са тук, за да управляват със своите сърца“, каза Петър Курумбашев при представянето на листата, която той води в 24 МИР. „Освен разум и управленска програма, на първо място човек трябва да има и сърце”, каза Курумбашев. Той беше категоричен, че на България не е нужна политика, която да разсипва живота на голяма група хора за сметка на малцина. „ГЕРБ показа това – 4 години малките хора бяха мачкани за сметка на големите.  На този начин на мислене трябва да се сложи край. Никой не може да живее за сметка на нашите приятели, близки и родители”, каза Курумбашев. Той изтъкна, че Коалиция за България няма да обещава чудеса, а ще работи да се възстанови доверието на хората – гражданите са спокойни, че децата им ще са нахранени, здрави и образовани. „Че родителите ни ще живеят без лишения и всеки, който иска да работи, ще работи. Никой повече няма да тормози никого“, добави Курумбашев. Той напомни, че докато безработните нараснаха до 400 000, един аматьорски футболен клуб летеше със самолет. „Това не е ли пиршество на лицемерието?”, попита Курумбашев. Откриването на кампанията на ГЕРБ се охраняваше като среща на Г8. Бива ли човек да се пази от народната любов със снайперисти?”, възмути се Курумбашев.
„С този отбор можем да поискаме доверието на хората и да поемем отговорността, че няма да ги подведем”, заяви Жельо Бойчев при представянето на листата в 23 МИР София-град. „Сред тях няма калинки, има силни експерти и доказали се личности”, добави Бойчев. Той изтъкна, че Коалиция за България ще води открита кампания, лице в лице с хората. „Ще проведем честен и откровен диалог със столичани. Ще представим нашата управленска програма, в която всеки може да намери възможност и решение за себе си”, каза Бойчев. Той беше категоричен, че именно от София трябва да бъде поставено началото на края на ГЕРБ. Според Бойчев ГЕРБ са превърнали страната ни в тренажор, на който са се опитвали да управляват. „Само с воля не става, трябва и можене”, каза Бойчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион