Свързани новини

20.12.2013 10:09

Станишев: България прие план за борба с младежката безработица

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България прие национален план за усвояване на евросредства за борба с младежката безработица. Това е изцяло наша инициатива  и ние стоим зад нея.  Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на координираща среща на министър-председателите и държавните глави от ПЕС, която се проведе днес в Брюксел. „Планът ще бъде предаден в срок, преди 31 декември. За това говорихме и на семинара в Боровец с двете парламентарни групи и правителството и сме обединени около него. Това е необходимо за младите хора в България и за страната като цяло“, каза още той. Той също така информира за случващото се в страната, приемането на бюджета за 2014г. Станишев подчерта, че поради нарастващия брой на премиерите от социалистическото семейство от 3 на 11, сега е моментът ПЕС да покаже, че именно тази партия е реалната алтернатива на практиката на национален егоизъм, на социални орязвания, на наказания на страни – политика, която е била провеждана от консерваторите и това, според него, трябва да се отстоява на всеки съвет.


Категорично се противопоставям на всяка форма на дискриминационни действия към българите


„Категорично се противопоставям на всяка форма на дискриминационни действия по отношение на българите и потърсих за това подкрепа и от нашите европейски партньори“, заяви още Сергей Станишев. Той определи истерията в някои страни, за които от първи януари ще влезе в сила правото на българите да работят там, като действие, противоречащо на едни от фундаменталните принципи за свободно движение на хора на пазара на труда в Европейския съюз и означава отдаване на популизъм. „ Подобна истерия имаше в страни като Великобритания през 2006г., преди нашето влизане в ЕС и тогава имаше подобни писания. Както се видя, нищо такова не се случи“, поясни Станишев.


ПЕС стои зад разкриването на нови работни места и солидарност между държавите-членки


„Срещата на европейския съвет днес трябва да се съсредоточи върху създаването на повече и по-добри работни места, да се задълбочава чувството на общи икономически и социални стандарти и вземане на решения“, каза още президентът на ПЕС пред журналисти.  Той подчерта, че партиите членки на ПЕС са отдадени на осигуряването на силно чувство на споделена отговорност за икономическото развитие на Европейския съюз. „Успехът на всеки подход трябва да се мери преди всичко и най-вече с увеличаването  на броя работни места.  Нашето политическо семейство ще работи усърдно, за да е сигурно, че има силен солидарен механизъм  на баланс и икономическа отговорност. Това искат от нас гражданите да осигурим. Когато страните са изолирани и трябва да се борят с условия, по-тежки от тези на съседите им, гражданите са тези, които трябва да се справят с икономическия спад“, поясни лидерът на евросоциалистите.


Провелата се днес среща бе посветена на: икономически и паричен съюз и икономическа и социална политика, разширяване, миграция, енергетика, общата политика за сигурност и отбрана. Тя бе председателствана от президента на партията Сергей Станишев. На нея присъстваха още: българският министър-председател Пламен Орешарски,  българският министър на отбраната Ангел Найденов, президентът на Европейския парламент Мартин Шулц, председателят на политическата група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода и премиерите на Хърватия Зоран Миланович, на Дания Хелле Торнинг-Шмидт, на Италия Енрико Лета, на Малта Джоузеф Мускат, вицепремиерът и министър на външните работи и търговията на Ирландия Еамон Гилмор , както и еврокомисари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион