Свързани новини

20.10.2011 14:34

Срутена стена премаза 7 коли в София

Видян 1680 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седем автомобила пострадаха от стена на сграда, която се срути в центъра на София. Два от тях са частично смазани от падналите върху тях тухли. Инцидентът е станал малко преди 10,00 ч. вчера на ъгъла на улиците Тимок и Веслец, когато багерист, нает от частна фирма, разчиствал терена. При планираното срутване на сградата една от стените се килнала и при срутването засегнала паркираните коли.
Започнало е административно-наказателно производство срещу собствениците на сградата, съобщиха от Столичната община. Наложени са им глоби, след като проверка на дирекция Контрол по строителството е установила, че се извършва разрушаване е без одобрен за това проект. Установено е, че теренът на бул. Сливница 245, район Сердика е частна собственост на фирма ЕЛИЗЕ ЕООД. Едноетажната сграда е била ползвана за склад за продажби на едро.
При инцидент през месец май един човек загина, а други двама пострадаха тежко след като част от балкон на 4-етажна жилищна кооперация в София се откърти. Трагедията се разигра на ул. Неофит Рилски 41 и бул. Витоша в София.
През септември 2009 г. загина възрастен мъж след срутване на балкон на жилищна сграда в София - на ул. Брегалница в район Възраждане. Балконът, намиращ се на втория етаж, беше поддал на човешката тежест заради амортизацията
През септември 2006 г. пък рухна 4-етажна частна сграда на ул. Алабин 39 в София и уби две жени на 24 и на 26 години - Петрина Христова и Деница Ченишева. В момента на трагичния инцидент двете преминавали с колата покрай сградата.
През март 2011 г. стана ясно, че Столична община е отделила средства за събарянето на над 10 опасни частни сгради в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец