Свързани новини

24.02.2014 15:35

СРС поиска Йоско от Килърите-4 зад решетките за постоянно

Видян 2805 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската районна прокуратура поиска постоянно задържане под стража на сочения за лидер на бандата за мокри поръчки Килърите-4 Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския. Сред основните аргументи на магистратите е това, че Костинбродския е отправял закана за убийство към прокурор Бранислав Славов. Другото в което е уличен водачът на силовата групировка е, че е изготвял фалшиви лични документи.


Според източници между Йоско и Славов имало стара вражда. Преди месец пък апелативният прокурор бе подхванат от Етичната комисия към ВСС, след като бизнесмена Любомир Илиев – Любо Къдравия го обвини, че го е рекетирал във връзка с делото му за поръчителство на три убийства.


Припомняме че в петък, 21 февруари Спецсъдът пусна Йоско без мярка за неотклонение, заради гаф на Прокуратурата. Обвинението настояваше за ареста му заради Килърите-4, но тъй като Гърция го бе върнала по друго дело, страната ни нямала право да го задържи без Европейска заповед за арест за мокрите поръчки. Само минути, след като магистратите го пуснаха, СРС го причака и му повдигна новите обвинения, с които той отново се оказа на топло.


Йосифов бе закопчан в Солун през януари 2013 г., а в квартирата му бе открит цял боен арсенал. Той беше доведен от Гърция в България, за да бъде съден за организиране на група за разпространение на дрога, но това дело вече е прекратено.


По закон Костинбродския може да бъде държан в български арест и разследван само за това престъпление, за което властите в Гърция са разрешили екстрадирането му. За други разследвания следва да се получи ново решение от магистратите в южната ни съседка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог