Работим в посока да не ескалира за пореден път ситуацията между отделните групи и партии в СОС. Да си дадем шанс този път поне да направим усилия да разговаряме, да се изпокараме отново можем най-лесно...", съобщи общинският съветник Карлос Контрера, ВМРО.

Свързани новини

10.01.2024 16:29

Срещнаха се и не се разбраха за София

Видян 519 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ситуацията в СОС в момента е следната: има две предложения за временен избор на Председател (Лилков-Контрера) и за ротационно председателство (Терзиев-Бонев). Има и два варианта за разпределение на председателството на постоянните комисии - между всички и между участващите в ротацията (евентуална). Първото предложение е с времеви хоризонт до разглеждането на бюджета, това за ротацията на ППДБ-Спаси София - до декември 2024г. На днешната среща не е договаряно нито коалиционно споразумение, нито конкретно разпределение. Основната част от разговора беше докъде може да се отстъпва и нуждата да се обсъдят вътре подробно на ниво групи и политически партии двата варианта с всичките им плюсове и минуси.  Поне формулите са на масата. Съгласихме се (всички участващи), че трябва да изпратим и изясним редица въпроси с ГЕРБ, БСП и Възраждане.

Положителното е, че разговорите и консултациите ще продължат. Даваме си време за изясняване на позициите и евентуално от тези варианти кой какво би подкрепил. Поне има някакво размразяване на ледовете. Категоричното ми мнение е, че трябва да се проведат разговори и консултации с абсолютно всички и да търсим някъде общото сечение. На този етап да се формира ясно коалиционно мнозинство ми се струва невъзможно. Целта е да намерим подхода СОС да заработи, а разговорите да продължат вече във формат Председателски съвет, което ще е една идея по-лесно.

Работим в посока да не ескалира за пореден път ситуацията между отделните групи и партии в СОС. Да си дадем шанс този път поне да направим усилия да разговаряме, да се изпокараме отново можем най-лесно...", съобщи общинският съветник Карлос Контрера, ВМРО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец