„Ще се срещна със следващия главен прокурор", заяви шефът на МВР в отговор на въпрос на bTV дали  ще приеме ли поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи.


Напомняме, че работната среща бе поискана след новата вълна от протести, които избухнаха веднага след като държавното обвинение нахлу в МВР.


„Този главен прокурор е продукт на хората, които бяха обявени от финансовото министерство на САЩ", каза още Рашков.


„Това е удар срещу нашите служби“, категоричен е министърът в коментар за наложените санкции срещу Делян Пеевски и Васил Божков. Той посочи, че заради бездействието на нашите ведомства и решения на политиците през годините сме поставени в унизителното отношение друга държава да ни казва кои са корумпираните държавни служители у нас.


„Смятам, че най-напред трябва да се замислят политическите партии, които са излъчили тези лица, които от Щатите са обявени. Това е голям срам за българската държава, защото един от тези тримата беше депутат от една партия, която се гордееше с него, а другият е лансиран в енергийния бизнес, защото е вероятно с подходящо образование - психолог. Онези от прокуратурата, които водят това дело срещу Божков, вместо всеки час да казват колко престъпления са включили в него, да кажат защо не се приключва това дело“, каза Рашков.


По повод присъствието в списъка на зам.-шефа  на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков той призова номиниралата го партия ДПС да поеме отговорността за това и изрази очакване прокуратурата да поеме инициативата и да поиска да му бъде отнет допускът до класифицирана информация.