03.11.2008 09:30

Спонсори на ГЕРБ спечелили транспортни линии в София

Видян 1618 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои от спечелилите конкурсите за избор на превозвачи, обслужвали 15-те автобусни линии през 2007 г. в столицата, са финансирали миналогодишните предизборни кампании на ГЕРБ, съобщиха от Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП).


Материали за злоупотреби, извършени от кмета на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, на зам.-кмета по транспорта Велизар Стоилов и от ръководството на "Столичен автотранспорт" ЕАД ще бъдат предадени днес на ДАНС, прокуратурата и ОЛАФ, увериха на пресконференция вчера председателят на клуба Николай Белалов и секретарят му Борис Цветков. По думите им във връзка с произлезлите от конкурсите за 15 автобусни линии през миналата и 49 през тази година, комисията за защита на конкуренцията вече се е произнесла, че условията при търговете толерират точно определени фирми. Представители на клуба под крилото на БСП посочват злоупотреби и в общинската фирма „Столичен автотранспорт”, която в момента вози столичани на цена 2,36 лв. на км пробег (с около 50 ст. по-малко от частните фирми). Сред материалите за злоупотреби бил 39-минутен аудиозапис, на който се чували гласовете на общински съветници, зам.-кмета Велизар Стоилов и транспортни предприемачи, съобщи „Дарик“. На срещата е бил определен оператор на автобусна линия 72. Този запис потвърждавал практиката конкурсите за автобусни линии да бъдат предизвестени, като се обслужват интересите на заинтересовани фирми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.