Свързани новини

15.11.2021 12:30

Списъци със стотици имена и лични данни открити при обиск в кметовете на Сандански и с. Склаве

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Списъци със стотици имена, техните лични данни и информация за секциите, в които гласуват, както и голяма сума пари са открити при претърсването и обиските на автомобилите на кметовете на Сандански и на село Склаве, които снощи бяха задържани при полицейска операция, предаде БНР.


Полицията е имала оперативна информация за купуване на гласове в района на Сандански и по-големите села от общината, както и за това, че кметът Атанас Стоянов е участвал в схемата. Той е пътувал с автомобила си от Склаве и е спрян за проверка в района на село Ново Делчево.


При последвалите действия по претърсване и обиск в присъствието на поемно лице, са открити 56 страници с имена на хора от района, техните лични данни и информация за секциите , в които гласуват. Намерен е и плик с банкноти –над 2000 лева.


Малко по-късно беше задържан и кметът на Склаве Павел Пъхнев, за който също са открити доказателства, че е участвал в схема за платен вот в полза на конкретен кандидат-депутат.


Над 70 лица ще бъдат разпитани в рамките на образуваното досъдебно производство, заявиха от полицията в Благоевград. Двамата кметове са задържани за 24 часа, като предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали да удължи мярката за неотклонение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни