Свързани новини

29.04.2010 09:30

Спират топлата вода през лятото, май

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топлата вода може да се превърне в лукс през това лято за потребителите на няколко топлофикации в страната. Хората с парно в София, Бургас, Плевен и Враца могат да бъдат принудени на потърсят услугите на бойлера и бързовара заради задължения на дружествата към Булгаргаз.


Ако до месец топлофикациите в четирите града не покрият голяма част от дълговете си към газовата компания, може да бъде ограничено или да спре подаването на гориво и потребителите да останат без топла вода през лятото.


Изпълнителният директор на Булгаргаз Димитър Гогов каза по БНР, че текущите задължения на четирите топлофикации, натрупани през последния отоплителен сезон, са между 50 и 55 милиона лева.


Той посочи, че най-много пари дължи столичното дружество, но най-трудно се издължава врачанската топлофикация.


Икономическият министър Трайчо Трайков заяви преди две седмици, че топлофикациите са на загуба. И за да се повиши събираемостта на сметките, трябва да бъде предвидена възможността за изключване на отделни абонати и цели сгради от централното топлоснабдяване.


Той смята също, че от следващия отоплителен сезон субсидиите за парно за социално слабите хора ще се плащат от държавата директно на дружествата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.