Свързани новини

18.11.2014 16:54

Спипаха двама за износ на бели робини

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 3 и 4 ноември т.г. на територията цялата страна е била проведена специализирана операция на Държавната агенция Национална сигурност съвместно МВР и под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, за пресичане на престъпления, свързани с трафик на жени с цел сексуална експлоатация. В столицата са задържани двама мъже. Те са уличени в осъществяването на трафик на жени за секс експлоатация както в България, така и в ЕС, и други страни. Във връзка с воденото разследване от адреси в София са иззети вещи и предмети, съотносими към предмета на престъплението. Открити били над 14 момичета, които участниците в престъпната група са набирали и предлагали, както и са опосредствали връзката им с клиента, за предоставяне на любовни услуги срещу заплащане. На двете задържани лица са повдигнати обвинения. Предполага се, че зад закопчаните мъже, стои по-голяма групировка. Разследващите работят по установяването й.


Междувременно статистика на родните и шведските власти сочи, че за последните две години България стои в челната петица по най-много жертви на трафик на хора в Европейския съюз, съобщава БТА. Официално за този период били установени и осъдени 10 трафиканти, а техните жертви са 30. Реалната бройка обаче на насилниците и на потърпевшите е много по-голяма.


Доклад на Европейската комисия отчита, че България, Холандия, Полша, Унгария и Румъния са петте държави в ЕС, откъдето произхождат най-много жертви на трафик на хора. Според статистиката най-често обекти на сутеньорите стават жените. За наблюдавания период са засечени 1000 деца, жертва на трафик за сексуална експлоатация. 71 на сто са подложени на трудова експлоатация, показват още данните.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв