Свързани новини

28.07.2021 12:07

Спецсъсът разреши 2798 подслушвания само за 1 г.: Рашков

Видян 1869 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Протестиращи са били подслушвани, следени и наблюдавани, заяви шефът на МВР Бойко Рашков след изслушването му в НС. Министърът и депутати поискаха законови промени, за да не се злоупотребява със СРС-та.


"Искали са разрешения за подслушване и са ги получавали без проблем", заяви Рашков и посочи, че има данни за над 120 контролирани протестиращи и политици. Спъред него досъдебните производства, по които съдът е давал разрешение за прилагането на СРС-та е по мъртъв член от закона, който на практика не се прилага - дза държавен преврат.


"Специализираният наказателен съд само миналата година е дал разрешение за използване на СРС в 70% от случеите в цялата страна. В цифри това са 2798 броя. Специализирания съд и прокуратура трябва да бъдат много внимателно огледани и да вземете държавническо решение за съществуването им", призова Рашков депутатите. Проверката на МВР по подслушванията показала също, че оперативни служители от ГДБОП и Вътрешна сигурност са били ползвани от прокуратурата като обслужващ персонал, по думите на Рашков - машинописки и куриери на информация, придобита от използване на СРС-та. Той изброи нарушения, които са установени в доклада на МВР за прилагането на СРС-та.


"ГЕРБ са крепили властта си с подчинение на българските граждани. Това минава всякакви граници. Трябва да се вземат законодателни мерки, за да няма вече извращения. Още в следващите дни", заяви на свой ред Иван Иванов от БСП.


"Недопустимо е прокуратурата да подчинява оперативните служби. Има разделение на властите. Може ли да ес образуват дела за държавен преврат? Къде са обвинителните актове? Всичк това е измислено. Събирана е оперативна информация с политически цели", каза Атанас Атанасов от ДБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак