Свързани новини

13.10.2021 09:47

Спeциалисти по медицински грижи на протест пред здравното министерство

Видян 1432 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протест на специалистите по медицински грижи ще се проведе пред здравното министерство, предаде БНР. Той е организиран от Синдиката на българските медицински специалисти.
Няколко са основните искания на специалистите по здравни грижи. А именно – заплатите им да са не по-малко от две минимални, или 1300 лв. Искат с наредба да се определи къде и колко сестри има нужда. Според тях една сестра в болница обслужва между 20 и 30 пациенти.

"Нищо не се случва от години в сектора. Затова отново се обръщаме към поредния министър на здравеопазването основно по това, че Колективните трудови договори не са задължителни и каквото и да договорим, може да не се изпълни...", каза в "Преди всчки" Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински специалисти.

По думите на Илиева от 10 месеца те се опитват в МБАЛ Бургас да договорят по-добро заплащане, но работодателят не е задължен да разпише КТД. Там преговорите са проформа и няма подобрение за работещите там.

"Основните заплати в МБАЛ Бургас на сестрите са 850 лв, срещу 8000 лв. заплата на месец на директора на болницата", каза още пред БНР Илиева.

Сред исканията им е промяна в наредбата за работното време и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 кредци и престъпници 13.10.2021 10:02

    Кой направи болниците търг.дружества, кой наложи платени пътеки с неадекватно и несъразмерно заплащане, защо управителите на болници станаха милионери, защо такива лобисти като Лъчо Мозъка на Баце сътвориха куп лобистки закони срещу дебели комисионни, кой сложи пенсионирана номенклатура и финансист за министър на здравеопазването и защо, и още и още.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.